technology-785742_960_720

Overraskende udfald: Den danske it-udvikling skal nu overtages af den nye minister for offentlig innovation

Før i tiden var den danske it-udvikling styret af finansministeren, men som noget nyt, er denne post i år blevet overdraget til det helt ministerium for offentlig innovation, som Venstres Sophie Løhde skal stå i spidsen for. Sophie Løhde er hermed blevet en af Danmarks mest magtfulde it-politikere, da hun nu har en del flere opgaver at varetage og koncentrere sig om.

Finansministeren skal ikke længere varetage it-udviklingen

En håndfuld af de udfald, der skete under sammensætningen af den nye regering, var allerede næsten forudset, som at Kristian Jensen fra Venstre blev valgt til finans minister. Samtidig var der dog også en række valg, der kom yderst bag på folk. Et af de valg var, at finansmisteren ikke længere skulle varetage opgaven, der omhandler Danmarks it-udvikling. I stedet blev denne opgave overdraget til den nye minister for offentlig innovation. Derfor for den nye finansminister intet at gøre med Danmarks it-anliggender, som det ellers tidligere har været tilfældet.

It-udviklingen er dog ikke forsvundet helt ud af finansministeriet, da ministeriet for offentlig innovation går ind under finansministeriet. Forskellen er bare, at det ikke længere er selve finansministeren, der skal varetage opgaven for Danmarks it-udvikling, men ministeren for offentlig innovation.

Sophie Løhde overtager

Som det fremgår af den kongelige resolution, skal Venstres Sophie Løhde nu varetage alle Danmarks it-anliggender, som Statens IT, Digitaliserings- og moderniseringsstyrelsen, men det er ikke de eneste områder hun kommer til at styre, da it-udviklingen er et stort område og ansvar.

På denne post kommer hun til at skulle sørge for, modernisering og effektivisering indenfor it, hun skal derudover også stå for styring af de offentlige sektor, overenskomstafhandlinger, ledelse, personale, løn, pension, og andre ting inden for det område. Det er derfor en blandet omgang, hun er ude i at skulle have styr på.

Udover disse ansvarsområder, er der også en håndfuld sager, der skal gå igennem ministeren for offentlig innovation. Sager der omhandler it og digitaliseringsmæssige forhold, og de emner der er herunder, uanset om det omhandler staten eller offentligheden, skal alt sammen gå igennem Sophie Løhde.

Tidligere sundhedsminister: oplevede sjusk og uheldige sager

Sophie Løhde er stadig meget ny, når det gælder om at sidde på en ministerpost. Sidste år i 2015 under den tidligere dannelse af regeringen, var første gang, at hun blev valgt ind som minister. Dengang fik hun posten som sundhedsminister. Selvom hun er ny, er hun dog ikke helt uerfaren indenfor it-området. Hun er uddannet indenfor erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation, hun har tidligere været politisk assistent for den tidligere it-ordfører Michael Aastrup Jensen fra Venstre, og så har hun været projektkonsulent i Kristiansen Strategy.

Sophie Løhde var som nævnt tidligere sundhedsminister i den forrige regering, hvor hun oplevede, at sundhedsvæsnet blev mere og mere digitaliseret. Med denne udvikling oplevede hun desværre også sjusk, og en række meget dårlige sager, der aldrig skulle være hændt, som f.eks. da CPR-oplysninger blev lækket til et visumfirma i Kina. Disse oplevelser kan have været nogen af grundene til at hun er kommet på posten for it-udvikling, så hun kan være med til at forbedre fremtiden, og sørge for, at sådan noget ikke kommer til at ske igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *