En blog om business og pengesager

Bæredygtig business helt fra bunden

0

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Skal du starte egen virksomhed i den nærmeste fremtid, og vil du gerne have, at den skal være nogenlunde bæredygtig? Kan du svare ja på det spørgsmål, kunne du garanteret godt bruge et enkelt godt råd eller to med på vejen. Der nemlig så uendeligt meget, du skal have styr på i sådan en proces, og derfor kan der sagtens være ting, du slet ikke har tænkt over, eller som du slet og ret har glemt.

Derfor har vi lagt hovedet i blød for dig, og vi er kommet op med nogle tips og idéer, som du garanteret ikke selv har tænkt på. Læs med her, og få nogle gode idéer til, hvordan du kommer i gang med en bæredygtig business.

Hent inspiration

Først og fremmest er god, relevant og aktuel inspiration guld værd, når du skal starte virksomhed. Igen – du tror måske, du har tænkt på det hele, og at du ved det meste, men for langt de fleste gavner det altså at sætte sig lidt ind i sagerne.

Et helt oplagt sted at søge inspiration til bæredygtige virksomheder er på LMO avisen. Her finder du dybdegående artikler om diverse emner, hvoraf nogle måske er mere aktuelle for dig end andre. Pointen er i hvert fald, at du her får ekspertråd og –nyheder, og at du kan samle en god portion grundviden ved at læse med fast her.

Bæredygtig varme

Med en virksomhed skal du have et kontor, og med et kontor skal du naturligvis også have noget varme, så dine medarbejdere ikke kommer til at fryse i de kolde måneder. Også her er der heldigvis valg, der er meget mere bæredygtige – og billige! – end andre. Hvis det overhovedet er muligt i din virksomhed, kan du installere et pillefyr og dermed fyre med træpiller. Fyrer du med træpiller i stedet for kul eller olie, sparer du både penge på varmeregningen, men du gør altså også klimaet en stor tjeneste, idet denne metode er helt CO2-neutral.

Gentænkt merchandise

En anden vigtig post for virksomhedsejere er virksomhedens merchandise. Merchandise er en helt genial måde at gøre opmærksom på sit brand, men det er også et område, hvor du lynhurtigt bruger rigtig mange penge og samtidig træder klimaet over tæerne. Vil du gerne have merchandise, kan du med fordel overveje grundigt, hvad det skal være. Prøv at gå uden om plastikprodukterne som kuglepenne og paraplyer – medmindre de selvfølgelig fremstilles i mere klimavenlige materialer end normen. Tænk desuden også over at få fremstillet dine visitkort i klimavenligt papir.

Genbrug på kontoret

Det sidste punkt, vi skal omkring, er genbrug på det helt lave hverdagsniveau. Skriv noter på begge sider af dit papir – og prøv desuden at tage flere digitale end håndskrevne noter, så du nedbringer dit papirforbrug i det hele taget. Kommer der en leverance i en form for emballage – eksempelvis en plasticpose – som du kan genbruge, så gør det. Smid det endelig ikke ud. Print heller ikke mere end allerhøjst nødvendigt – ofte kan man faktisk godt klare sig med halvdelen af eksemplarerne af dagsordenen til morgenmødet. Og måske kan dine medarbejdere endda bare få den tilsendt via mail.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.