En blog om business og pengesager

Behandling af rygsmerter – kontorets akilleshæl

0

Dette indhold er sponsoreret.

Når du sidder på kontor, er du bundet til den samme fastlåste position i mange timer om dagen. Det har medført, at rigtig mange mennesker lider af rygsmerter. Det menes, at op mod 880.000 danskere lider af rygsmerter. Heldigvis findes der måder, hvorpå du kan både forebygge og behandle rygsmerter.

Hvad er rygsmerter?

Smerter i ryggen kan være en stor gene i din daglige gang. De kan skyldes mange forskellige ting, men fælles for alle former for rygsmerter er, at de på den ene eller den anden måde påvirker din livskvalitet. Rygsmerter kan blandt andet skyldes smerter i lænden, diskusprolaps, slidgigt i ryggen, muskelspændinger i ryggen, hekseskud og hold i ryggen. Smerten mærkes ofte i lænden, midt på ryggen eller mellem skulderbladene.

Hvordan sørger jeg for forebyggelse og behandling af rygsmerter?

Først og fremmest handler behandling af rygsmerter om at finde frem til årsagen til dine rygsmerter. De kan eksempelvis være opstået på grund af en kronisk sygdom eller påvirkninger i dit arbejdsliv eller privatliv. Det kræver oftest professionel hjælp at lokalisere årsagen til dine smerter, så det er en god ide at søge faglig assistance.

Udover professionel hjælp kan du også selv gøre en masse forskellige ting for at behandle og forebygge dine rygsmerter. En af de vigtigste ting, du kan gøre, er at holde dig selv i gang. Det værste, du kan gøre, er at lægge dig i sengen og have ondt af dig selv. Hold dig i gang på det niveau, du nu engang kan. Har du stærke smerter, kan du vælge at smertedække de værste smerter med håndkøbsmedicin som Pamol og Panodil, der kan hjælpe dig til at gøre de ting, du skal klare i hverdagen.

Ved akut smerter, som eksempelvis hold i ryggen, kan du putte is på det ømme punkt. Hold isen på i 10-15 minutter, og gør det med en times mellemrum ca. fem til seks gange om dagen de første dage. Træning er også et vigtigt aspekt. Træn i det omfang, du har tid og lyst. Hvilken træningsform, der virker for dig, er op til dig selv at finde ud af. Mange oplever dog en god effekt af at træne lænd og mave. Et sidste godt råd er at variere dine arbejdsstillinger. I stedet for at sidde på den samme stol hele dagen, kan du stille dig op, sidde på en fitnessbold eller bare sørge for at putte lidt bevægelse ind i din arbejdsdag. Måske du endda kan overbevise dine kolleger om at lægge daglig træning ind et par gange om dagen. Hvis du gør det, er du godt på vej til at forebygge rygsmerter på kontoret.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.