En blog om business og pengesager

E-handel i vækst: Dette køber danskerne på nettet!

0

I Danmark er e-handel vokset stabilt over de seneste fem år med en årlig vækst på 10-15 %. Ser man tilbage på de første seks måneder af 2017, har danskerne handlet 84,7 millioner gange på nettet og tilsammen brugt 56,9 milliarder kroner. Der er altså ingen tvivl om, at netbutikkerne har haft et meget travlt første halvår af 2017, hvor danskerne brugte rekordmange penge på e-handel. Du kan blive meget klogere på, hvad det er, danskerne køber på nettet ved at læse med videre.

Hvad køber danskerne på nettet?

Kigger man på listen over danskernes top 20 over mest anvendte netbutikker, så bliver det meget tydeligt, at der er stor variation i, hvad danskerne køber på internettet. Listen rummer nemlig webshop, som sælger alt fra tøj, bøger og dagligvarer til autoudstyr, elektronik, togbilletter og hotelophold. Derfor er det også svært at give en entydigt svar på, hvad danskerne køber på nettet. Dog viser listen, at halvdelen af butikkerne er udenlandske, og at det er disse, som er i toppen af listen. Danskerne handler altså mest på udenlandske netbutikker, som de danske webshops har svært ved at konkurrere med.

Mest populært

Når danskerne handler på internettet, går pengene ofte til tøj eller rejser. Netbutikken Zalando, hvor du kan købe tøj, ligger øverst på listen over de 20 mest anvendte netbutikker i Danmark. Flere og flere benytter sig af nethandel, fordi det er nemt og kun tager nogle få klik at bestille varer hjem fra internettet. Det kræver ikke, at man skal indrette sig efter bestemte åbningstider, og på nettet finder du et kæmpe udvalg. Der er altså ikke noget at sige til, at danskerne handler meget på nettet. Det ses dog også, at andre ting bliver populære at købe over nettet, hvor eksempelvis dagligvarer og autoudstyr er begyndt at vinde frem. På koebbremser.dk kan du eksempelvis købe alverdens autodele til din bil, og det er nemt og smart!

Hvem handler på nettet?

Det er den del af befolkningen, som er mellem 25-44 år, der handler mest på nettet, mens den lidt ældre del af befolkningen handler mindst. Dette kommer nok ikke som en stor overraskelse, da de unge er født ind i dette samfund, hvor man hele tiden har enten en computer eller smartphone ved hånden. Når de ældre benytter sig af e-handel, er det ofte bøger, der er populære.

Hvorfor handle på nettet?

Danskerne handler på webshops, fordi det er hurtigt, nemt og overskueligt. Derudover er det også muligt at spare penge på eksempelvis moms, og faktisk viser en undersøgelse, at 59% af de danskere, som handler på udenlandske webshops, gør det af følgende grunde: Det er ikke bare tidsbesparende men også utroligt nemt, fordi du har et stort udvalg samlet et sted. Du har nemt ved at sammenligne både priser og produkter, så du kan finde lige netop det, som passer bedst til dig og dit behov. Derudover er der ofte penge at spare ved at handle på nettet, samtidig med at du kan finde produkter, som du måske ikke kan finde andre steder. Der følger altså en masse fordele ved e-handel, og der er meget, som tyder på, at væksten vil fortsætte i fremtiden.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.