En blog om business og pengesager

Er du blevet ældre? Du kan stadig være en del af det høje tempo

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Hvis du altid har været en del af et højt tempo i en virksomhed, så kan det være svært at gå på pension, hvilket vi mener, at du kun skal gøre, hvis du gerne vil. Vil du derimod stadig gerne være en del af virksomhedens høje tempo, så handler det blot om, at du skal være omstillingsparat og være klar til at lære nye metoder. For en virksomhed er altid under udvikling, hvilket dens medarbejdere også bør være.

Vend din alder til din fordel

Mange er bange for at blive ældre, da de hurtigt kan blive overhalet af unge, nye medarbejdere, som har de nyeste metoder på plads. Men det skal du ikke være bange for, da du har en masse erfaring. Når man arbejder sammen i en virksomhed, handler det i høj grad om at give og om at få, hvilket du med din erfaring og en ung medarbejder med de nyeste metoder i høj grad kan udnytte.

Så i stedet for at spille jer op mod hinanden, så slå jer sammen. Du kan lære en masse, hvis du blot lytter til de unge medarbejdere, og de vil kunne lære endnu mere af dig på grund af dine mange års erfaring inden for feltet. Du skal derfor vende din alder til din fordel og være klar til at lære noget nyt, selvom du synes, at de nyeste metoder er noget pjat – for så snart du har dem inden under huden, kan de spare dig for en masse tid.

Har du svært ved at følge med i samtalerne?

Når man bliver ældre, kan det være svært at følge med i samtalerne, da ens hørelse ikke længere er, hvad den plejede at være. Hvis det derfor kniber med at høre, så er der ikke noget skamfuldt i at tage til ørelægen og få tjekket ørerne. Måske du kan få nogle hjælpemidler, som gør det nemmere for dig at være med i samtalerne.

Der findes mange forskellige mærker af høreapparater, hvor GN Resound er et af dem. Et høreapparat kan forbedre din livskvalitet, da du nu vil kunne følge med i samtalerne på arbejdet og derfor være en del af teamet. Du skal derfor ikke lade dårlig hørelse styre, om du skal være på arbejdsmarkedet eller ej.

Trap ned i timer, og nyd tilværelsen

Kan du mærke, at det er ved at være tid til en pension, men vil du ikke give helt slip, så kan du trappe lidt ned i timer. På den måde får du mere fritid, men du holder stadig din hjerne i gang med noget af det, du holder af. Mange virksomheder er villige til at lade en gå ned i timer, hvis man har været en trofast medarbejder.

Du kan bruge din nye fritid på at tage på nogle ferier – måske du endda bliver mere bidt af at holde ferie end at tage på arbejde.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.