En blog om business og pengesager

Er du selvstændig med omtanke for klimaet?

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du typen, der går op i, om dit barn sover i økologisk sengetøj, eller om du selv benytter genbrugt og klimavenligt tøj? Så vil du helt sikkert også gå op i at indrette dit kontor og arbejdslokale klimavenligt, hvis du er selvstændig. I denne artikel er der et par tips til, hvad du skal overveje, når det kommer til bæredygtighed på arbejdspladsen.

Hvis der skal udbygges, så tænk på energiforbrug og materialer

Hvis du skal have lavet en tilbygning derhjemme til klinik eller kontor, så hentes der typisk hjælp udefra fra et professionelt byggefirma. Du kan sagtens stille klimakrav til det byggefirma og indgå i en dialog om, hvordan tilbygningen kan laves. Der kan være vinduer placeret, så sollys kan udnyttes bedre? Der skal være en solid konstruktion, som sikrer, at energi i form af varme holder længe og ikke siver ud. Og så er det værd at overveje, om byggefirmaet bruger gode materialer – det vil sige i stedet for tung beton, kan der tænkes i halm eller ler.

Det er ikke for sjov, at EU sidste år søsatte en række regler på området for, at europæerne skal sænke deres energiforbrug i boligerne markant. Det er en af de helt store syndere i klimaregnskabet. Derfor kan du give dit besyv med som selvstændig ved at tænke i klimavenlig konstruktion og stille krav til håndværkerne og firmaet.

Miljøvenlig indretning med brugte ting

Det er altid en fordel for miljøet, når du køber genbrug. På den måde anvendes ting, der allerede er produceret, og der spares CO2 og materialer på at lave nye. Det er særligt en fordel nu, hvor mange producenter stadig kæmper med at omstille sig til klimavenlige løsninger. Skal du indrette dit eget kontor derhjemme, kan du derfor tænke i genbrug. Det kan være i form af interiør og design. Måske pyntegenstande som vaser, lysestager og udstyr som lamper og lommeregnere kan købes genbrugt? Det har selvfølgelig den fordel, at du også sparer penge. Hvilket i sig selv kan være guld værd for en nyopstartet selvstændig erhvervsdrivende.

Derudover kan du også overveje at købe miljøvenlige snacks og te og kaffe til din arbejdsdag. Du kan ofte navigere ved certifikater såsom økologiske og miljømærkede produkter. Du kan måske tænke, at det ikke gør en stor forskel for klimaet, at du handler miljøvenligt ind. Men mange bække små gør som bekendt en stor å. Forandringer kommer fra forbrugeren.

God signalværdi at være miljøbevidst

Både for din egen samvittighedsskyld og for den signalværdi, du sender til dine kunder, er det godt at være miljøbevidst. Er du allerede vild med bæredygtighed i hverdagen, kan du ligeså godt føre det med over i din virksomhed. Det gælder uanset, om du arbejder hjemme eller i et kontorfællesskab i byen. Generelt er det godt at tænke i genbrug, materialer, certifikater og transportforhold, når du køber ind og udvider din biks. Klimabevidstheden ligger i en opvejning mellem disse elementer.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.