En blog om business og pengesager

Gå ikke på kompromis med helbredet – heller ikke i arbejdstiden

0

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Mange danskere er ikke gode til at have den rette siddeposition, når de er på arbejde. Og men en daglig vagt på mellem 7 og 8 timer i streg, kan det være utrolig usundt for din krop, hvis du ikke på den ene eller den anden måde husker at passe på dig selv.

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvad der kan ske, hvis du ikke husker den rette siddeposition, når du er på arbejde. Derudover kigger vi på, hvordan du kan afhjælpe smerter og uheldige konsekvenser af, at du ikke har siddet korrekt. Læs med videre – det er ikke helt uvæsentlig.

Ret dig op – ellers ødelægger du din ryg

For mange kan det måske virke absurd, at man ved at sidde forkert kan gå hen og ødelægge sin ryg. Man er jo på ingen måde fysisk presset, når man bare sidder på sin numse. Men det er faktisk ikke helt rigtig.
For selvom det måske ikke virker til at være fysisk belastende, er det faktisk netop det, det er. Man overbelaster ryggen og leddene i og omkring ryggen og skuldrene, og man risikerer, at man kan få permanente skader, der ikke er til at redde.

Hjælpen er dog ikke specielt svær at hente. For selvom det måske lyder dramatisk, er det kun nødvendigt, at man foretager få ændringer i dagligdagen og den daglige siddeposition, for at man så er på rette kurs igen. Men det kan være en svær proces. Og for mange er det ikke helt så let at ændre siddeposition fra den ene dag til den anden – og så er man måske nødsaget til at vælge en løsning, der gør, at man på den måde tvinges til at sidde ordentlig, og hvor det er næsten ubehageligt at sidde i de positioner, der kan være skadelige for ryggen.

Forebyg smerter og skader med dulmende hjælpemidler

En anden ting, man med fordel kan gøre for at få bedre styr på ryggens helbred, er at få massage jævnligt. På den måde fjerner du nemlig knuder og andet ubehag, man kunne have samlet i ryggen i løbet af en arbejdsdag.
Men massage kan være dyrt, hvis man jævnligt skal have det, og for mange er det måske slet ikke en mulighed. Og netop derfor kan man i stedet vælge en løsning i form af en massagestol. På den måde har man nemlig mulighed for at få den kurerende og forebyggende massage, uden at man skal betale dyre domme for del. 

Man kan endda udstyre kontoret med en massagestol også. På den måde skal man således slet ikke tænke på at huske det – man sætter sig bare regelmæssigt i massagestolen, når man lige har fem minutters pause, eller når man alligevel venter på, at printeren bliver tændt.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.