En blog om business og pengesager

Gode råd til renovering af dit kontor

0

Dette indlæg er sponsoreret af den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Kontorindretningen har stor betydning for medarbejdernes trivsel og performanceevne. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvordan kontoret er indrettet, og hvordan pladsen er udnyttet. Det kan være, at din virksomhed er vokset, og du derfor ønsker at renovere, så pladsen udnyttes bedre. Eller måske trænger lokalerne blot til en renovering og opgradering. Der kan være mange forskellige ting at tage fat på, men der er nogle generelle overvejelser, som du bør gøre dig i forbindelse med renoveringen.

Grundstenene: materialer, farvevalg og lys

Når kontoret skal renoveres, er det først og fremmest vigtigt at have fokus på materialer, farver og lys. Alle tre elementer er grundsten i forhold til atmosfæren på kontoret. For eksempel bør du overveje, hvilken type af gulv du ønsker på kontoret. Du kan i den forbindelse vælge designgulve, som giver dig mulighed for at få præcist det gulv, som du ønsker. Det kan også være en god idé at forhøre dig hos farvehandlere i forhold til, hvilke typer af farver der kunne bidrage positivt til rummene. Lysindfald bør også overvejes, specielt hvis nogle rum får mindre lys ind end andre. Hvis dit kontor består af nogle åbne kontorlandskaber, er det især vigtigt, at de rum får godt med lys ind. Hvis mange medarbejdere arbejder i samme rum, kan mangel på lys nemt bidrage til et dårligt kontormiljø.

Tænk i forskellige zoner

Det er vigtigt, at der er forskellige zoner til forskellige formål på dit kontor. Hvis kontoret består af forskellige rum, kan man med fordel indrette rummene til forskellige behov. Der skal måske være nogle mødelokaler i lysere farver, som kan inspirere medarbejderne. Sociale rum kan også være en fordel, og i sådanne rum kan man bruge blødere farver og materialer, som lægger op til afslapning. Det er også muligt at skabe forskellige zoner i et åbent kontorområde. Det kan man for eksempel ved at placere stillebokse eller telefonbokse i rummet. Medarbejderne kan bruge boksene til små møder, opkald eller til personlige rum, hvis de har brug for stilhed til at koncentrere sig om en bestemt opgave.  

Brainstorm med medarbejderne

Den bedste måde, hvorpå du kan skabe et godt kontormiljø for dine medarbejdere, er ved at spørge dem til råds inden. De vil højst sandsynligt have ønsker og forslag til, hvordan kontoret bedst muligt efterkommer deres behov. Ønskerne fra medarbejderne kan være et rigtigt godt afsæt for at nytænke kontoret og for renoveringen. Du sørger på den måde for at inddrage medarbejderne i processen og tilpasse kontoret efter deres ønsker – og kontoret er jo netop til for deres skyld.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.