En blog om business og pengesager

Gode råd til at holde et godt kursus

0

Kurser anvendes ofte til formidling af viden. Kurset kan være en del af et længerevarende undervisningsforløb eller blot være en enkeltstående begivenhed. Kurser kan desuden fungere som introduktion for begynder men også som faglige kurser med det formål at gøre velbevandrede indenfor emnet eller i forvejen faglærte klogere på kursets indhold. Når du eller din virksomhed skal holde et kursus, er det derfor vigtigt at planlægge kurset med henblik på modtagergruppen.

Få styr på det formelle

Først og fremmest bliver man nødt til at finde en god formidler, der både ved meget om kursets tema, men som også er en dygtig kommunikator. Så forekommer videndelingen nemlig så gnidningsfrit som muligt, og det bliver derved nemmere for lytterne at indtage den givne information. Dernæst skal man have styr på, hvor kurset skal afholdes. Der findes kursusvirksomheder, som netop beskæftiger sig med at udleje lokaler til kurser, og de vil let kunne hjælpe dig med at finde det lokale, der passer bedst til dit kursus, din formidling og din modtager. Eksempelvis kan man finde glimrende Kursuslokaler hos Kosmopol.

Forkæl kursusdeltagerne

For at gøre kurset til en endnu bedre oplevelse for modtagerne, så de forhåbentlig vil komme igen en anden gang, kan man med fordel forkæle kursusdeltagerne. Lejer du et kursuslokale så find ud af, om det er muligt at få bløde polstrede stole, især hvis kurset tager længere tid. Hvis kurset er meget langt, kunne det også være passende med en kort pause – både for kursister og formidler. Uddel snacks – selv det mest beskedne såsom bolsjer eller æbler – for det er mere end kursisterne forventer, og så bliver sandsynligvis allerede positivt overraskede allerede før kurset begynder. Måske er det også muligt at byde dem på kaffe eller noget andet varmt at drikke, for det er også altid gode point i bogen.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.