En blog om business og pengesager

Gør din virksomhed fri fra hackere

0

Sponsoreret indhold.

I 2017 lykkedes det hackere at angribe en af de absolut største danske virksomheder, Mærsk. Et såkaldt ransomware lammede Mærsks servere, og virksomheden mistede over en milliard kroner i omsætning. Denne episode bør løbe alle virksomheder koldt ned ad ryggen. Hvis så stor og vigtig en virksomhed kan hackes, hvorfor er din virksomhed så sikker? Det korte svar er, at det kan du ikke vide dig 100 % sikker på – men du kan gøre dit for at holde hackerne borte og sikre din virksomheds sikkerhed online for din virksomheds skyld og for hele samfundets skyld.

Løb ingen risiko for eventuel hacking

Hacking er ikke noget nyt fænomen, men skalaen hvorpå det opererer er relativt nyt. Vi kender til store hackerangreb organiseret af stater med sikkerhedsrisiko for andre lande. Vi kender til tilfælde som Mærsk, hvor servere må lukke grundet ransomware. Vi kender desuden til alle de private brugere af sociale medier, mail og hjemmesider, som er blevet hacket og har fået stjålet fra deres konto. Hvordan skal vi sikre os mod det? Et godt sted at starte er med at tjekke op på sikker mail Outlook.

Virksomheder og privatpersoner sender stadig et stigende antal mails hver eneste dag. Alle disse mails bliver en del af vores hverdag, en del af vores kommunikation, hvor vi ikke bemærker, hvor personfølsomme vores beskeder og data i grunden er. Læg dertil, at vi sjældent får ryddet op og slettet disse mails. Altså ligger der en stor mængde af personfølsomme data, som en hacker kan vælge og vrage fra, hvis hackeren får adgang. Gå igennem din mail, og se, hvor fatalt det vil være for din virksomhed eller dit privatliv at blive hacket. Derfor skal der være styr på sikkerheden på området.

Din virksomheds sikkerhed tjener samfundet

Det samme gælder selvfølgelig for dine profiler på sociale medier eller dine indkøb online. Forestil dig, at de informationer, du giver, bliver misbrugt. Det vil få fatale konsekvenser for dig. Her er en kløgtig hjerne, venlige tjenester og et antivirusprogram løsningen – løsningen på sikker færden online og på at begrænse hackernes incitament til at hacke. Hvis deres job bliver svært, mister værdien af arbejdet også karakter. Derfor er din sikkerhed ikke kun dit ansvar, men et samfundsansvar.

Mærsks angreb er formentligt ikke det eneste store angreb på en kæmpe spiller på det danske finansmarked, vi kommer til at se. Med stigende digitalisering stiger faren for udnyttelse af denne digitalisering selvfølgelig også. Heldigvis bliver vi dag for dag bedre til at lave software, der begrænser hackernes muligheder. Nu skal vi bare bruge dem.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.