En blog om business og pengesager

Holdingselskab: Derfor bør du stifte et holdingselskab, når du driver virksomhed

0

Sponsoreret indhold

Der er god grund til at stifte et holdingselskab, når du driver virksomhed. Hvis driftsselskabet har overskud, kan du overføre det skattefrit til holdingselskabet – og du kan oprette det uden omkostninger, hvis du stifter det sammen med driftsselskabet.

Når du driver virksomhed, handler det om at træffe de beslutninger, der er bedst for virksomheden og din privatøkonomi. Med et holdingselskab får du en lang række fordele, som gør det mere lukrativt at drive forretning.

Hvorvidt du bør stifte et holdingselskab eller ej, afhænger af din konkrete virksomhed. Har den en vis størrelse, eller indgår der flere i ejerkredsen, er det i de fleste tilfælde en god idé at stifte et holdingselskab.

Hvis du ikke har noget stort overskud, og du kun er dig selv, kan det ikke altid betale sig at stifte et holdingselskab. Her kan du i stedet nøjes med en enkeltmandsvirksomhed, hvor du hæfter personligt og ubegrænset og samtidig skal personligt beskattet.

Du kan overføre overskuddet skattefrit

Den største fordel ved holdingselskabet er, at du kan overføre resultatet fra driftsselskabet til dit holdingselskab skattefrit. Det kræver, at holdingselskabet ejer minimum 10% af driftsselskabet, før det er muligt.

Hvis driftsselskabet opbygger gæld eller går konkurs, har kreditorerne ikke mulighed for at kræve den kapital, der er overført til holdingselskabet. Det betyder, at du kan gemme virksomhedens penge i holdingselskabet, så de er opbevaret sikkert.

Du kan oprette et holdingselskab uden omkostninger

Hvis du stifter dit holdingselskab, samtidig med at du stifter driftsselskabet, kan du gøre det gratis. Ønsker du eksempelvis at starte et anpartsselskab, skal du indskyde 40.000 kr. i startkapital til gengæld for at få begrænset hæftelse.

Når du stifter et anpartsselskab, vil det eje anparter i driftsselskabet, som har en værdi af 40.000 kr., hvorfor du ikke er nødsaget til at indskyde startkapital her også. Det betyder, at du ikke har nogen omkostninger, når du skal stifte dit holdingselskab.

Du får nemmere ved at dele ejerskabet

Hvis der er flere ejere i et selskab, er det en god idé at ejerne ejer anparter via deres holdingselskaber. Det giver en lang række fordele, når udbyttet skal fordeles, da det kan overføres til holdingselskabet, så ejerne ikke bliver skattet på baggrund af personskatten.
Opret holding, hvis du ønsker lukrative fordele, når du ejer et selskab sammen med én eller flere ejere. Det gør det samtidig nemmere, hvis du eller en af de andre ejere ønsker at sælge anparterne på et senere tidspunkt.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.