En blog om business og pengesager

Hvordan bliver jeg økonomisk uafhængig? Vi giver dig en lynguide her

0

Dette indlæg indeholder sponsoreret indhold fra de virksomheder, der linkes til.

De fleste af os drømmer om at blive økonomisk uafhængige. Hvorfor? Svaret er oftest ganske simpelt. Vi vil gerne have mulighed for at rejse, gøre og købe det, vi vil. På den måde behøver vi ikke at lade os begrænse af noget. Antallet af mennesker, der lader sig begrænse af forskellige faktorer, er dog helt enormt. I denne lynguide vil vi fokusere på de økonomiske faktorer. Målet er enkelt. At give dig en guide til, hvordan du kan forvalte dine penge klogere, så du kan få råd til det, du drømmer om. 

Få styr på nødvendighederne

Mange af os smider med penge til højre og venstre, fordi vi tror, at vi bliver gladere af at gøre vores næste køb. Du kender det helt sikkert. Vi skal lige have én ting til, så bliver vi glade. Oftest varer denne glæde ganske kort tid, før den er overstået. Og så starter vi forfra. Lige én ting til. Realiteten bliver, at vi ophober et lager af genstande i vores hjem, vi dybest set ikke har brug for. Det er klart, at hvis du driver en svømmehal, at du skal have en niveaumåler. Det er en nødvendighed. Næste gang, du vil købe noget, bør du overveje, om du virkelig har behov for det. Måske endda vente en uge. Vil du stadig gerne have genstanden? Godt, så køb den. Hvis ikke, lad være.

Lad dine sparede penge vokse

Du vil blive overrasket over, hvor mange penge du kommer til at spare ved bare at benytte dig af det ovennævnte lille trick. For at motivere dig selv kan du endda oprette en separat konto til dine ”sparede penge”. På denne måde får du nemt et overblik over, hvor mange penge du har sparet. Det kan være en stor, motiverende faktor. Hvad skal du så bruge overskuddet til? 

Svaret er investering. Historisk set er aktiemarkedet steget år efter år. Det er klart, at der en gang imellem er dyk i aktiemarkedet – det kan ikke undgås. Pointen er, at hvis du har en langsigtet horisont, dvs. 10-20 år, så vil dine penge vokse, hvis du konsekvent poster dine sparede penge – som du alligevel skulle bruge på noget, du ikke havde behov for – ind i investeringer. Her er der nemlig penge at hente. Ikke bare på at aktierne stiger, men også på udbytteaktier og renters rente. Det vil vi gennemgå i en senere artikel. 

Har du mange penge mellem hænderne, er det også strategisk klogt at investere i ejendomme. På den måde betaler du et engangsbeløb, hvorefter du næsten er sikret en passiv indkomst resten af dine år. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.