En blog om business og pengesager

Motion på arbejdspladsen er en god forretning

0

Måske tænker du ikke umiddelbart, at det giver mening at inkorporere motion som en del af den daglige arbejdsrutine i din virksomhed. Hvorfor bruge dyrebare ressourcer på noget, der ikke relaterer sig til medarbejdernes arbejdsopgaver? Det er der flere gode grunde til at gøre, end du regner med.

Antallet af sygedage mere end halveret

En undersøgelse fra Syddansk Universitet har set nærmere på, hvilken effekt træning i arbejdstiden havde for 400 kontoransatte, der var ansat både i den private og i den offentlige sektor. Undersøgelsen løb over to år og viste klart og tydeligt, at det uden tvivl er en glimrende idé at bevæge kroppen med fysisk aktivitet igennem arbejdsdagen. Ikke overraskende lønnede det sig på det personlige plan for medarbejderne, der oplevede at have forbedret deres kondition og styrke markant. Samtidig kunne deres chefer glæde sig over, at medarbejderne havde 56% færre sygedage og havde øget deres produktivitet i arbejdstimerne med 10%.

Fællesskab gennem træningen

Den økonomiske gevinst ved motion i arbejdstiden er altså til at få øje på, men forskeren bag undersøgelsen fremhæver, at det ikke er tilstrækkeligt blot at hyre en fitnessinstruktør, som medarbejderne kan kontakte efter arbejdstid. Hvis træningen skal fungere og ikke blot være et tomt tilbud, som ingen alligevel benytter sig af, skal det inkorporeres som en del af den daglige rutine. Det er vigtigt, at der skabes en positiv kultur blandt medarbejderne, for hvem træningen hurtigt vil blive en kilde til sveddryppende, men hyggeligt samvær, der styrker deres følelse af fællesskab.

Sunde medarbejdere er glade medarbejdere

Når medarbejderne dyrker motion sammen, bliver deres indbyrdes forhold bedre, hvilket også er gavnligt i det daglige arbejde. Den enkelte medarbejder vil selvfølgelig også sætte pris på at komme i bedre form og at være i bedre humør, da motion som bekendt udløser endorfiner, der skaber en lykkefølelse i kroppen. Sunde medarbejdere er oftest glade medarbejdere, og måske du endda får nemmere ved at uddelegere lidt ekstra arbejde, når træningen er klaret i løbet af dagen, og dine ansatte ikke skal skynde sig hjem og nå til håndboldtræning kl. 18.

Hæv arbejdsniveauet

Udover at indsætte træning i arbejdstiden, er der en række andre ting, du kan gøre for at forbedre dine medarbejderes sundhed og dermed trivslen i din virksomhed. Hvis dine ansatte har meget stillestående arbejde, er det oplagt at investere i hæve/sænkeborde. Når man sidder stille en hel dag foran skrærmen, risikerer man at få ondt i både nakke, ryg, skuldre og muligvis armen, hvis man spænder for meget, når man klikker med musen. Uden at ville det, ender man med at sidde i en anspændt position, der ikke gavner helbredet. Med et hæve/sænkebord har medarbejderne mulighed for at stå op og strække benene, og de kan på den måde bevæge sig mere naturligt. Alternativt kan du anskaffe nogle gymnastikbolde, som dine medarbejdere kan sidde på, idet man ved at sidde på bolden naturligt kommer til at have en god holdning og bedre slapper af i ryggen.

Hold møderne gående

Det er ikke godt for øjnene at stirre på en skærm hele dagen, og derfor kan du med fordel opfordre dine medarbejdere til at holde såkaldte walk and talk møder. Hvis de skal diskutere et emne, der ikke kræver en masse dokumenter og referatskrivning, kan mødet lige så vel foregå ude i det fri med en kop kaffe i hånden. Frisk luft har aldrig skæmmet gode ideer. Når regnen siler ned, kan mødet foregå op og ned af trappeopgangen et par gange.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.