En blog om business og pengesager

Nye platforme til virksomhedskøb sender salget til vejrs

0

Det er lettere end nogensinde før at sælge sin virksomhed. Flere og flere platforme til køb og salg af virksomheder er kommet til, hvilket tydeligt ses på antallet af solgte virksomheder. Sidste år blev nemlig året med det højeste antal solgte virksomheder i Danmark nogensinde. Udenlandske opkøbere glæder sig over, at danske virksomhedsejere nu endelig vil sælge, og virksomhedsejerne glæder sig over, hvor let salgsprocessen er, når de benytter en af de utallige platforme til formålet.

Platforme hjælper salget på vej

Salgsplatformene er blevet bindeled mellem køber og sælger af virksomheder, og det har gjort processen omkring køb så let, at rekordmange virksomheder er blevet solgt i år. Som sælger kan man trygt lade sin virksomhed stå til salg på en af de mange platforme. Mæglerne på hjemmesiderne gør nemlig alt det, der falder i din interesse. Der er mange gode råd at hente, og du kan få tips og vejledning til alt fra generationsskifte af din virksomhed, prissætning og generelt bare, hvordan du bedst muligt klargør din virksomhed til salg. De tager sig også af de dokumenter, der skal være styr på i forbindelse med salg. Som køber er platformene også smarte. Det er overskueligt at se, hvilke virksomheder der er til salg, og du kan let komme i kontakt med de sælgere, som du er interesseret i.

Salg slår tidligere rekorder

2016 blev det andet år i træk, hvor der blev solgt flest danske virksomheder. Der blev solgt hele 26 flere virksomheder end i 2015, så det totale antal af solgte virksomheder i 2016 blev 239. Ikke nok med at de forskellige platforme er kommet til, så har virksomhedsejerne også fået smag for at sælge deres virksomheder. Hen over krisen har mange ikke været meget for at sælge, men nu er tendensen tydeligvis vendt, og konjunkturerne har været perfekte til salg. Nogle af opkøbene er blevet gjort af finansielle købere såsom familieselskaber eller kapitalfonde. Langt de fleste af virksomhederne er dog blevet købt af andre virksomheder, der ligger inden for samme forretningsområde.

Danske virksomheder sælges til udlandet

Udlandet har i mange år vist interesse for danske virksomheder, og nu har de endelig fået lov til at købe en del af dem, idet virksomhedsejerne nu har været klar. Derfor blev 2016 også et rekordår, i forhold til hvor mange virksomheder, der røg til udlandet – og det gjorde hele 124 danske virksomheder. Udlandet er tydeligvis vilde med de danske virksomheder, selvom det ikke helt er gengældt. Sidste år købte danske virksomheder nemlig kun 51 udenlandske, hvilket faktisk er lavere end forrige år. Det gode år for virksomhedssalg rækker dog ud over de danske grænser, og i hele Europa er der blevet solgt 9102, hvilket er endnu en rekord til 2016. Alt i alt må 2016 altså siges at have været et rekordår, hvilket både danske og europæiske virksomhedsejere har nydt godt af.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.