En blog om business og pengesager

Sådan giver du det bedste førstehåndsindtryk

0

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Et godt førstehåndsindtryk er alfa og omega i alle arbejdssammenhænge. Både når du skal møde nye kollegaer for første gang, og når du skal have direkte kontakt med kunder eller samarbejdspartnere. Ofte kan førstehåndsindtrykket være med til at definere jeres videre relation, og derfor er det også vigtigt, at du gør dig umage i disse situationer. Her kan du læse tre gode råd til, hvordan du fremstår tjekket og imødekommende, når du møder nye personer i arbejdsregi.

Hav styr på din fremtræden

En klar og professionel fremtræden er til hver en tid at foretrække, når det gælder om at give et godt førstehåndsindtryk. Sørg for at være velklædt, og følg de gældende retningslinjer for netop din arbejdsplads. Sørg også for, at dit tøj er rent, pænt og i orden. Stryg skjorten, hvis den er krøllet. Undgå bukserne med kaffepletter. Lad enkle smykker, neglelak i flotte farver og andre passende accessories om at give det personlige og overskudsosende udtryk til dit look.

Dit kropssprog afslører dig

Du behøver ikke at åbne munden og sige noget, før du allerede har givet personen, du står overfor, et solidt indtryk af dig selv. Står du med ludende skuldre, bøjet nakke og undgår øjenkontakt? Eller ser du vedkommende i øjnene, retter dig op og møder dem med et smil? Det sidste er klart at foretrække, når det gælder om at gøre et godt indtryk. 

Åbenhed, ro og et imødekommende smil vil altid bære dig et godt stykke hen ad vejen, når du gerne vil imponere en ny arbejdsrelation. Husk derfor altid på, at dit kropssprog og din mimik vil afsløre dig, hvis du ikke selv tager styringen over, hvad du udtrykker mellem linjerne. 

Formulér dig klart og tydeligt

I professionelle sammenhænge er det særligt vigtigt, at du er i stand til at kommunikere klart og tydeligt. Hvordan du taler vil for mange også give en indikation af, hvordan du håndterer og fungerer i dit arbejde. En fattet og rolig stemmeføring uden for mange fyldord a la ”øh” og ”hm” vil signalere en større professionalisme, end hvis det modsatte er tilfældet. 

Du kan vende situationen om i dit hoved for at illustrere pointen: Hvem synes du virker bedst rustet til en opgave: Den, der hakker og mumler sig igennem oplægget, eller den, der kommunikerer pointerne klart og præcist? At bemærke andres fremtræden og tage mentale noter fra gode førstehåndsindtryk kan således også hjælpe dig med at styre det indtryk, du giver.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.