En blog om business og pengesager

Sådan holder du motivationen højt på dit medarbejderteam

0

Dette indhold er sponsoreret

Motivation er langt hen ad vejen et uhåndgribeligt buzzword, som de fleste arbejdspladser forgæves prøver at tvinge ned over hovedet på deres medarbejdere. Selvom intentionen er god fra topledelsen, så fungerer den ofte slet ikke i praksis.

Det er en skam. For der er noget fascinerende over motiverede medarbejdere. Når først motivationen er blevet indlejret i den første medarbejder eller afdeling, vil inspirationen og lysten til arbejdet sprede sig som ringe i vandet på kontoret, byggepladsen eller arbejdspladsen.

Det svære ved at motivere sine medarbejdere er, at vi mennesker bliver motiveret af forskellige præmisser og præferencer. Mens Søren i receptionen finder motivation i anerkendelse fra lederen, vil Lone i salgsafdelingen foretrække et sæt af mål for at motivere hende gennem arbejdsdagen.

Som leder kan det være en lang og hård proces at finde frem til, hvordan din virksomhed får motivation ind i dit hjertebarns DNA. Før du springer dette kvartals budget på plakater med intetsigende citater eller en skrantende PowerPoint-præsentation, så kan du søge inspiration i følgende grundprincipper for motivation på en arbejdsplads.

Arbejdsdagen skal give mening

Hver dag stempler dine medarbejdere ind på arbejde for at stemple ud om aftenen. Afhængigt af deres stilling og motivation er det forskelligt, hvad og hvor meget de laver derimellem. For at øge motivationen er det vigtigt, at deres arbejde giver en personlig værdi. Der skal være en mening med det stykke arbejde, som de udfører.

På mange arbejdspladser er en fin lønseddel ikke motivationsfaktor nok for medarbejderne. Så længe rengøringsassistenten eller mellemlederen passer deres job tilstrækkeligt, er de sikret på at få udbetalt deres løn hver måned. Derfor bør du kigge på, hvordan du får arbejdsdagen til at give mening.

I de senere år har FN’s 17 verdensmål sat rammerne for, hvordan en virksomhed kan bruge de gode retningslinjer til at motivere medarbejderne. Især bæredygtighed har vist sig at være med til at motivere diverse medarbejdere på arbejdspladsen. Med en god og pragtig CSR-profil for virksomheden finder medarbejderen værdi og mening i sit arbejde, da medarbejderen medvirker til at gøre en forskel i verden. Som leder kan du derfor så vidt muligt få indført forskellige bæredygtige indgreb i arbejdsdagen, som både er overkommelige og brugbare for medarbejderen.

Stilstand i personlig udvikling giver stilstand i motivationen

Når man sidder i ledelsen, kan det være hårdt at sande, at ikke alle finder motivation i, at virksomhedens klarer sig godt. Forbløffende mange foretrækker personlig værdi frem for værdi i virksomheden. Derfor er det vigtigt, at du tilbyder dine medarbejdere muligheden for blandt andet lederuddannelser og udvikling.

Vi er udmærket klar over, at videreuddannelse af medarbejdere ikke er risikofrit. Det er dyrt, og man kan risikere at investere penge i en medarbejder, der blot bruger et kursus som springbræt til et mere attraktivt job. Når det er sagt, skaber det langt større motivation i medarbejderteamet – også for de personer, der ikke engang har lyst til at videreuddanne sig. Derudover kan disse muligheder for personlig udvikling tiltrække udefrakommende personer med stort potentiale. Indfør derfor lederuddannelser og udvikling i din virksomhed, og se mere hos Zephyrconsulting.dk for information.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.