En blog om business og pengesager

Sådan kan du gøre karrieren og hjemmelivet nemmere sammen

0

Har du også svært ved at få din karriere og hjemmet til at gå op i en højere enhed? Mange har svært ved at finde den gode balance, når det handler om det private og ens karriere. Dog behøver en vigtig karriere ikke at betyde, at du skal gå på kompromis med dit liv derhjemme i det private. Man kan sagtens få arbejdet og ens private dagligdag til at gå op i en højere enhed, hvis man blot gør lidt ekstra ud af hverdagen med disse tips. Læs med her!

Forventningsafstem med din familie

Det er vigtigt, man husker at forventningsafstemme, når man har nogen derhjemme, som også skal have det til at hænge sammen. Især hvis I begge har nogle lovende karrierer, hvor I gerne begge vil fremad. Dog har I måske nogle børn derhjemme, som selvfølgelig også skal have en masse kærlighed og opmærksomhed – fra jer begge to. Derfor er det netop vigtigt, at I husker at forventningsafstemme, så I begge to kan få den tid, I har behov for med jeres karrierer, mens den anden eller nogle bedsteforældre hygger derhjemme med børnene. Det er nemlig vigtigt med skyldfri tid til arbejdet og karrieren, hvis man stadig vil have overskud og glæde i det private derhjemme.

Skab tid til ro og nærvær

Når du så endelig er derhjemme, er det vigtigt, du har fuld fokus på dine børn og din familie. På den måde vil de ikke huske dig som den, der aldrig var hjemme, men som den, der virkelig kiggede på dem og var der, når det var vigtigt. Derfor skal du skabe rammerne for, at I alle kan holde fri med ro og nærvær, når I alle er hjemme. Hygge kan du for eksempel skabe med en legemåtte. Så kan du nemlig lege frit på gulvet med børnene, uden at det gør ondt på dine knæ, hofter og alt det andet af dig, der skal ligge på legemåtten. Legemåtterne er gode til spædbørn og børn i alle aldre, der godt kan lide at tumle, uden at skulle bekymre sig om et hårdt gulv, man kan slå sig på.

Husk at holde ordentligt fri

Det hører lidt til punktet om ro og nærvær, men husk virkelig at holde ordentligt fri, når du endelig har fri. Så væk med telefonen og væk med alle arbejdsmailsene. De vil altid være der, men dine børns barndom er hurtigt væk.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.