En blog om business og pengesager

Sådan løber du med sejren: 4 vigtige investeringer inden dit ridestævne

0

Dette indhold er lavet i samarbejde med Lundemøllen A/S

I forbindelse med ridekonkurrencer er det forskelligt, hvad der bliver dystet i. Det kan være spring eller dressur for blot at nævne to af de klassiske discipliner. Hertil hører der selvfølgelig en god mængde udstyr, som kan være en dyr fornøjelse. Men selvom det koster dig noget at gøre din hest stævneklar, kan det godt betale sig. Ofte vil de gode investeringer øge dine vinderchancer.

Vi fortæller dig mere om fire vigtige investeringer, du bør foretage inden dit ridestævne. Det gælder både tilbehør til din hest og til dig som rytter.

Fortøj og martingal

Skal din hest deltage i en konkurrence, er det altid nødvendigt at sørge for at finde fortøj og martingal, der både er flot og holdbart. Nøglen til at styre hesten er nemlig det rette udstyr, som den føler sig tryg ved. Derfor skal du altid gå på jagt efter fortøj og martingal, der kommer fra en forhandler, der leverer kvalitetsprodukter. Samtidig er det et udsmykkende element, hvis du eksempelvis rider dressur. Du kan med fordel vælge flere af slagsen, så du har noget at skifte imellem.

Bid giver bedre styring

I forlængelse af martingal og fortøj skal du også sørge for at finde et godt bid til din hest. Og det kan være et mareridt for mange hesteejere. I og med at alle heste er sensitive i munden, er det vigtigt at vælge et godt bid. Opfører hesten sig mærkeligt, er det typisk et tegn på, at der er tale om det forkerte bid.

For at få den fulde kontrol over din hest, er et godt bid derfor essentielt. Du bør derfor afprøve forskellige af slagsen eller tale med en ekspert, så du er sikker på, at din hest har det bedst mulige.

Tøj til rytteren

Ud over hesten er det vigtigt som rytter at klæde sig pænt på og i noget tøj, der er nemt at bevæge sig i. Derfor bør du altid sikre, at du har flere sæt ridetøj med, som du kan skifte imellem, hvis du får brug for mere fleksibilitet eller lignende. Du bør vælge ridetøj, der passer til den pågældende sæson. Det kan nemlig have en stor indflydelse på din præstation.

Sadel for sejr

Til sidst er det selvfølgelig vigtigt at nævne din sadel og sadelpads. For at få den bedste ridekomfort er det vigtigt med en sadel, der passer til din størrelse. Derudover skal den være af blødt materiale, der skåner din krop under ridning. Samtidig er sadelpads under sadlen også vigtige, da de sørger for, at din hest ikke får gener.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.