En blog om business og pengesager

Sådan sikrer du en produktiv arbejdsplads

0

Som arbejdsgiver er en af de mest essentielle opgaver at sikre en god arbejdsplads. En god arbejdsplads fordrer nemlig produktivitet og arbejdsomhed hos medarbejderne, hvilket uden tvivl er alle arbejdsgiveres ønske. Derfor er det vigtigt at lægge tid og kræfter i gode kontorer og arbejdsrum, hvis man ønsker effektive medarbejdere. Men hvordan opnås den optimale arbejdsplads egentlig? I denne artikel er der nogle gode råd til, hvordan denne arbejdsplads opnås, således at dine medarbejdere har en god base til at udføre deres arbejde ud fra. Produktivitet, kreativitet og effektivitet kommer nemlig bedst, når man befinder sig i gode og rare omgivelser.

Sørg for at have et godt indeklima

Selvom det kan koste mange penge at investere i, så er det vigtigt at have et godt indeklima på arbejdspladsen. Et dårligt indeklima medfører ofte hovedpine, træthed, irriterede øjne og luftveje samt koncentrationsbesvær – alt sammen noget, der ikke ønskes blandt de ansatte. Det er derfor vigtigt at undersøge, om de ansatte påvirkes af træk og varme lokaler, ventilation, rengøring samt kunstig belysning. Hvis nogle af disse aspekter ikke er i orden, kan det påvirke medarbejdernes lyst samt evne til at udføre et godt stykke arbejde i deres arbejdstid. Udover nævnte bivirkninger ved et dårligt indeklima vil et bedre indeklima ligeledes nedsætte sygefraværet blandt medarbejderne.

Vigtigt med gode kontormøbler

Mange arbejdsopgaver foregår foran en computerskærm i dag, og ofte sidder medarbejderne foran deres computerskærm i mange timer ad gangen. Derfor er det væsentligt, at medarbejderne har en god base at udføre disse arbejdsopgaver fra. Som arbejdsgiver er det en god idé at møblere kontorerne med hæve- og sænkeborde. På denne måde kan medarbejderne indstille bordhøjden efter behov, hvilket er ideelt, da der ikke er to medarbejdere, der er ens. Derudover har medarbejderen mulighed for at hæve bordet så højt, at medarbejderen kan stå oprejst og fortsat arbejde ved sin computer.

Dette er godt for de ansattes rygge, da det er en god aflastning. Ydermere skal kontoret gerne indeholde gode og behagelige kontorstole. Igen skal kontorstolene indstilles efter den enkelte medarbejders behov, og derfor er det en god idé at købe justerbare kontorstole. Dog behøver disse kontormøbler ikke at være af de dyre af slagsen, for at de er af god kvalitet. 3R Kontor opkøber brugte kontormøbler, hvorefter de sætter dem i professionel stand. Efterfølgende sælges de istandsatte kontormøbler til 60-70 % mindre end indkøbsprisen, hvilket både er godt for miljøet samt for køberen. Hvis du ønsker at læse mere om 3R Kontor, kan du klikke her.

Glade medarbejdere er produktive medarbejdere

Selvom interiør og de fysiske forhold på kontorerne er væsentlige, så betyder de psykiske forhold ligeledes meget. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at jo bedre medarbejderne har det på arbejdspladsen, jo mere lyst og motivation har de til at udføre et godt stykke arbejde. Det er derfor vigtigt at sørge for, at de ansatte har det godt. Dette kan eksempelvis gøres ved, at medarbejderne belønnes. Belønningen kan både foregå verbalt ved brug af ord, ros og klap på skulderen eller ved fysiske genstande såsom morgenbrød, eftermiddagskage eller gaver til de ansatte. Der er mange måder at vise sine medarbejdere, at de er værdsat, og det gælder blot om at prøve sig frem. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvilke belønninger der bedst virker.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.