En blog om business og pengesager

Sådan slipper du af med de røde tal på lønkontoen

0

Dette indhold er sponsoreret af den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Er du typen, der altid ender ud med overtræk på kontoen? Eller er du bare træt af, at du altid må takke nej til de gode oplevelser med vennerne, fordi du aldrig har råd til det? Så kan du her få gode råd til, hvordan du får styr på økonomien en gang for alle, så du ikke længere skal gå på kompromis. Udover at udbyde lån over nettet, så har KreditNU også masser af tips og tricks til en ansvarlig privatøkonomi. Disse kan du læse herunder.

Læg et budget

Det første, du skal have styr på, er budgettet. Et budget er rygraden i din økonomi, og det er med til at sikre dig, at du altid har penge til dine regninger. Den nemmeste måde er at strukturere din økonomi på er ved at oprette en særskilt budgetkonto, hvor du hver måned overfører et fast beløb, der svarer til dine udgifter. Hvis du ikke har helt styr på, hvor meget dine faste udgifter løber op i, kan du tage et kig i din netbank og se, hvilke faste udgifter du har, og lægge disse sammen.

Disse udgifter kan du samle i din budgetkonto:

  • Husleje
  • El
  • Forsikringer
  • TV og mobil
  • Andre udgifter (streaming, sport, etc.)

Derudover har du også en madpost, men denne bør du adskille for sig selv på en madkonto. På den måde kan du nemlig bedre holde styr på, hvor mange penge du bruger om måneden på mad, og om du har mulighed for at skære ned på dit forbrug.   

Betal din gæld af før tid

Når du har styr på dine faste udgifter, bør du tage et blik på din gæld – hvis du altså har noget. Har du klatgæld, som du hver måned afdrager på, bør du få indfriet denne før tid. På den måde får du nemlig forøget dit rådighedsbeløb, og du er dermed bedre værnet imod røde tal på lønkontoen. Der findes flere metoder til at komme din gæld til livs på, men den mest brugte er sneboldmetoden, hvor du indfrier de mindste gældsposter først.

Spar op

En opsparing er lige så vigtig at have som en budgetkonto, og der er virkelig ikke nogen undskyldning for ikke at spare op. De fleste vælger at oprette en opsparing, fordi de sparer op til noget bestemt – f.eks. et nyt smart tv eller en ny telefon. Men du bør i lige så grad også spare op for blot at have lidt ekstra spillerum og få polstret din økonomi. Tag et kig på dit rådighedsbeløb og overfør f.eks. 20-30 % af dette til din opsparingskonto hver måned, så burde du have råd til både byture og sociale arrangementer samtidig med, du får lagt til side hver måned.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.