En blog om business og pengesager

Sådan tjener din forretning penge på affiliate

0

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Der er mange forskellige måder at tjene penge på, når du har en virksomhed. En af de måder er affiliate. Det fungerer på den måde, at en annoncør (en webshop) betaler dig (en publisher) for at linke til deres webshops. Du får penge når kunder klikker på linket, køber noget eller henvender sig hos webshoppen efter at have besøgt din hjemmeside. Et af de bedste eksempler vi har på affiliate i Danmark er Momondo, som er er en affiliate, der tjener penge på, at kunder sammenligner flybilletter. Det smarte ved affiliate er, at både annoncøren og publisheren kan tjene penge på det. Hvis din forretning gerne vil tjene penge på affiliate, så læs videre her.

Hvordan virker affiliate?

Der er flere måde at tjene penge på affiliate på. Den mest brugte er, at du har en hjemmeside eller blog, hvor laver et affiliate link i en indlæg. Du indsætter det link, som en virksomhed giver dig. Linket kan eksempelvis se ud på følgende måder: Gode gaveideer og At drømme om gaver. Det affiliatelink, du indsætter, indeholder tracking, hvilket betyder, at det er muligt at se, hvor mange besøgende der kommer fra din hjemmeside. Som hovedregel fungerer et link i 30 dage. Det vil sige, at du får penge, selvom den besøgende bruger et par uger på at beslutte sig for salget.

Hvor meget kan min virksomhed tjene på affiliate?

Det er meget forskelligt, hvad du og din virksomhed kan tjene på affiliate. Det kommer nemlig an på, hvad du aftaler med den virksomhed, du linker til. Aftalen kan eksempelvis være, at du får en procentdel af salget, hvis en af dine besøgende køber noget på webshoppen. Det kan eksempelvis være en procentsats på 4, 6 eller 8 %. Alternativt kan du få en fast pris, hver gang en af dine besøgende køber noget. Nogle virksomheder giver også penge for, at du indsætter linket på din hjemmeside. Du bør vide, at du og din virksomhed sjældent kommer til at tjene styrtende med penge i starten. Hvis du er dygtig, kan du dog sagtens tjene gode penge på affiliate.

Hvordan kommer min virksomhed i gang med affiliate?

Hvis du og din virksomhed gerne vil tjene penge på affiliate, så skal du finde et affiliate netværk, som du kan samarbejde med. Der findes mange forskellige affiliate netværk, som du kan vælge imellem. Nogle af de største danske netværk er Partner-ads og Adservice. Partner-ads har over 500 affiliateaftaler, mens Adservice har mere end 250 affiliateaftaler. Den bedste måde at komme i gang på er ved at finde et eller flere affiliate netværk, som du kan samarbejde med.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når min virksomhed bruger affiliate?

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at du selvfølgelig skal betale skat, når du tjener penge på affiliate. Derudover er det vigtigt, at du oplyser, at du bruger affiliate. Det skal nemlig være tydeligt for læseren, at der er affiliate links i en tekst. Derudover skal du blot prøve dig frem og finde den metode, der virker for dig og din forretning.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.