Sælskind – bring Grønlands vilde natur ind på kontoret
Dette indhold er sponsoreret.
Hvis der er noget, som mange mennesker forbinder med Grønland og landets vilde natur, så er det sæler. Sælskind stammer oftest fra Grønland, og derfor er sælskind køb en god måde at bringe lidt kultur fra vores grønlandske landsmænd ind på vores kontorer.
Bring naturen ind på kontoret
At have naturlige ting som planter på kontoret kan bringe god energi og stemning, men et dyreskind kan også være det, som kontoret trænger til. Det skaber en helt særlig atmosfære på kontoret.
Du kan vælge at bruge dit sælskind forskellige steder på kontoret. Eksempelvis kan du vælge at hænge det på væggen for at give den et råt og naturligt look. Du kan også vælge at lægge dit sælskind på en stol eller et andet møbel. Det kan gøre møblet mere komfortabelt, men på samme tid også give møblet mere sjæl.
Sælskind er også ofte bæredygtigt. Køber du eksempelvis et sælskind, der er forarbejdet af Great Greenland, der er en af de største leverandører af sælskind, er sælen fanget af grønlandske inuitfangere. Kun inuitfangede sælskind må sælges i EU, så på den måde sikrer du, at du støtter inuitfangerne. Derudover bliver sælerne heller ikke kun fanget for deres skind. Sælkød indgår nemlig som en fast del af kosten i mange grønlandske hjem. Så ønsker du at sende et bæredygtigt signal ud til dine kunder, kolleger og andre, der besøger kontoret, er sælskind en god måde at gøre det på.
Forskellige typer af sælskind
Der findes forskellige typer af sælskind, som du kan vælge imellem. Her gennemgår vi de to mest almindelige typer af sælskind, som du kan købe.
Ringsæler er måske den mest kendte sælart. De er kendte for deres meget unikke markering langs ryggen, som mange af os kender fra inuitternes beklædning. Skindet er typisk lysegråt, og markeringerne varierer fra sæl til sæl, så du får et helt unikt sælskind. Du kan både få ringsælskind i langhårede og korthårede. Den korthårede sæl er oftest lidt større end den langhårede.
Harpesæl er en anden type af sæl, der også er kendt som silkesæl. Pelsen er meget blank og blød, og ligesom navnet angiver, skinner den som silkestof. Skindet fra harpesælen bruges tit til tøj. På grund af skindets blødhed, kan du også bruge det til at lægge på et møbel. Skindet er gråt med pletter, så hvert sælskind er unikt. Nogle har eksempelvis mange pletter, mens andre har meget få.