En blog om business og pengesager

Sikr en sund og god arbejdsplads – 10 tips

0

Glade og produktive medarbejdere kommer ikke bare flyvende ud af den blå luft. En god og lyttende chef samt medarbejdergoder er med til at få dine medarbejdere til at føle sig værdsatte og tilfredse. Glade medarbejdere er desuden ofte lig med produktive medarbejdere.

De produktive medarbejdere sikrer, at din virksomhed får grønne tal på bundlinjen. Modsat kan en manglende fokus på dine ansattes behov resultere i et højt sygefravær og en lav omsætning. Derfor skal du overveje hvilke ting, der vil få dine ansatte til at arbejde effektivt. Hermed kommer 10 gode råd til ting, som kan sikre en produktiv arbejdsplads samt glade og tilfredse medarbejdere.

Mad- og frugtordning

En sund kost er med til at give dine medarbejdere overskud, som kan resultere i en produktiv arbejdsdag. Ved at indføre en madordning sætter din virksomhed fokus på sundhed og giver derfor et godt image. Som supplement til madordningen kan en frugtordning ligeledes anbefales. Hermed får dine ansatte endnu flere sunde valg på tallerkenen samt mere energi på de travle dage. Klik her for at få fat i en frugtordning, som kan tilpasses efter dine ansattes behov, så tilfredsheden kan blive endnu større.

Ros og ris

Den næste ting kan ikke købes fra et andet firma, men må komme inde fra dig. Ros er ufattelig vigtigt på en arbejdsplads, da medarbejdere bliver motiverede og føler sig værdsatte af et godt klap på skulderen. Omvendt er det også nødvendigt at komme med risen. Hvis dine ansatte ikke får at vide, hvad de gør forkert, kan virksomheden risikere at miste den voksende omsætning.

Planter

Grønne planter har vist sig at have en fantastisk effekt på mange virksomheders kontorer. De friske farver skaber positivitet blandt medarbejderne og resulterer i en mere effektiv arbejdspræstation.

Massage til de trætte rygge

Hvis dine medarbejdere sidder mange timer på kontorerne, er det en god idé at anskaffe en massageordning eller blot en massagestol, som kan stå til rådighed i pauserne. Massagen løsner op for spændinger og sørger for, at dine ansatte kan få et frikvarter med ren afslapning.

Julegaver

Julegaven er en tradition i mange virksomheder. Gaven fungerer som et skulderklap fra chefen og behøver ikke at koste en formue, eftersom mange ansatte sætter pris på de små glæder.

Hjemmecomputer

En hjemmecomputer er en god ting både for medarbejderen og for dig som leder. Ved tildeling af en computer til den ansatte kan han/hun arbejde hjemmefra, hvis barnet skal hentes tidligt fra skolen. Du sikrer samtidig, at medarbejderen er nem at komme i kontakt med.

Et godt indeklima

Indeklimaet i virksomheden har meget at sige, når det handler om medarbejdernes produktivitet. For meget varme eller kulde distraherer de ansatte og sænker effektiviteten. Så sørg for gode ventilationssystemer og tilpas høje temperaturer.

Behagelige møbler

Kontormøbler, der sikrer en god komfort, er endvidere med til at forsøge produktiviteten. Invester i kontorstole, der kan indstilles i ryg og sæde samt hæve sænke skriveborde, så de ansatte kan skifte arbejdsstillinger.

Kaffe og te

Endnu en af de små glæder, som de ansatte vil sætte stor pris på, er kaffe og te. Forskellige slags af disse drikke påvirker medarbejderens motivation og glæde hver eneste dag i virksomheden.

Spred glæde

Dette sidste råd er helt gratis. Som chefen i virksomheden betyder det ufattelig meget, at du har et positivt humør. Dit glade væsen skal vises frem over for medarbejderne, da de bliver smittet af det og forøger hermed tilfredsheden for virksomheden.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.