En blog om business og pengesager

Skal din virksomhed være mere bæredygtig?

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Fokus på bæredygtighed og klima vinder mere og mere indpas i den danske befolkning, og således også i de danske virksomheder. Det betyder, at mange virksomheder i dag har stort fokus på dette område, og mange tager store skridt for at blive mere bæredygtige i deres daglige gøremål. Bæredygtighed kan være mange ting, men det er godt for jorden, og det er godt for din virksomhed. Men hvor skal du starte, og hvilke tiltag kan du egentlig selv bruge? Du får et hurtigt overblik i denne korte guide.

Hvorfor blive mere grøn?

For nogen kan de grønne tiltag måske virke som ligegyldige og dyre. Det er dog ikke altid sandt, og det kan i sidste ende gøre en stor forskel for din virksomhed. Som nævnt er det nemlig noget, som betyder meget for forbrugerne, så hvis din forretning kan prale af at være med i klimakampen, så er det med garanti noget, der vil tælle op på bundlinjen, foruden de penge, der kan være at spare ved nogle af tiltagene. Derudover er det naturligvis noget, som hjælper vores klima, og dermed efterkommere, og det er svært at argumentere bedre for den slags end dét. Der bliver gjort meget, men det er på mange områder ikke nok, og selv den mindste hjælp kan betyde en forskel i det store hele.

Hvad kan I selv gøre?

Der findes et hav af tiltag, som alle tæller op i den grønne omstilling, og bare dét at være bevidst omkring bæredygtighed i sin forretning er et stort skridt at tage. Det er dog lidt federe at tage konkrete skridt mod et bedre klima. Dette indebærer eksempelvis bæredygtig emballage og mindre pakkefyld. Det kan dog også være mere lavpraktiske ting, såsom energivenlige løsninger i selve virksomheden. Har du eksempelvis styr på, om der siver varme ud gennem vinduer og døre i bygningen? Mange gamle bygninger har nemlig ikke energivenlige løsninger her, og det betyder en stor ekstraregning i budgettet, samtidig med at det er skidt for miljøet.

Netop strømmen er også et sted, hvor det er nemt og hurtigt at skifte til en mere grøn fremtid. Mange udbydere, som eksempelvis Nettopower, tilbyder nemlig grøn energi, og selvom det kan lyde omfattende og farligt, er det nemmere, end du tror. Det kan hurtigt blive en fordel for både klimaet og din virksomheds økonomi at undersøge de forskellige elpriser, og finde det bedste behov til din virksomhed.

Anerkend forskellen og meld jer ind i kampen

Mange er af den opfattelse, at det ikke har den store betydning, om én lille virksomhed gør en forskel eller ej. Hvad betyder det, om din egen virksomhed egentlig begynder at bruge mindre pakkefyld og genbrugspap? Det er dog en giftig tankegang, om end populær, så sørg for at få vendt bølgen på arbejdspladsen. Jo flere der tænker, at de rent faktisk kan gøre en forskel, jo bedre, og sammen kan I alle melde jer ind i kampen om en bedre fremtid sammen med hundredevis af andre danske virksomheder.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.