En blog om business og pengesager

Skal kontoret udbygges så overvej en klimavenlig løsning

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det hænder, at kontorlokalerne skal udvides som følge af virksomhedsudvidelse, nye medarbejdere eller etablering af et nyt og tiltrængt mødelokale. I den proces allierer man sig typisk med kyndige fagfolk inden for byggebranchen, som bryder mure ned og bygger til. Eller man får sit netværk til at hjælpe. Går man op i klimaet og ønsker en CO2-venlig ombygningsproces, så er der flere krav, man kan stille. Det kan være til både materialer, energibesparende konstruktion eller selve midlerne til opførslen.

Brugt udstyr og omtanke for energiforbrug

Når der skal bygges og konstrueres nye lokaler, bruges der forskelligt udstyr. Det kunne være save, løfteudstyr til eksempelvis vinduer eller blot normalt værktøj. Særligt når det kommer til maskiner, er det værd at have fokus på, om der anvendes brugt udstyr. I dag findes der nemlig flere udbydere såsom https://al-lift.com/, der forhandler udstyr, der er anvendt tidligere. Vil man skåne klimaet, er det altid godt at gå efter gammelt udstyr i stedet for nyt. Ofte vil det gamle udstyr være næsten lige så høj kvalitet som det nye, og har en udbyder tænkt over at købe brugt, viser det en klimaomsorg. Det hjælper også din virksomhed med at profilere sig grønt.

Tilføjelse af kontor derhjemme

Det gælder også, hvis du arbejder selvstændigt og skal have bygget et nyt kontor eller et arbejdslokale derhjemme i de private gemakker. Her kan du også stille krav til dit byggefirma om, at der skal tænkes i bæredygtighed under konstruktionsfasen. Ud over genbrugte maskiner og udstyr kunne det også være mere bæredygtige materialer. Her kan store mængder af beton og for eksempel kemiske fugemasser skiftes ud med mere bæredygtige materialer som halm eller ler. Masser af strategisk placerede vinduer kan sikre brug af solens stråler til opvarmning af rummet.

I dag kan du som forbruger sagtens tillade dig at stille sådanne miljøkrav til byggefirmaer. Energibesparelse og energieffektivitet er i højsædet, fordi der kan gå mange ressourcer til spilde på grund af ukløgtig konstruktion. Som virksomhedsejer kan det give symbolsk pote at tænke over bæredygtighed, når man udvider sit kontorområde.

Bæredygtighed når lokalerne står færdige

Vil man sikre en gennemført grøn linje enten som lille privat virksomhed eller som stor koncern, så bør man også tænke bæredygtighed ind i kontormiljøet efter, at bygningen står færdig. Det kunne være i køkkenet, hvor der kan købes genbrugskopper og tallerkener i stedet for engangsudstyr. Måske man skulle få frugt og grønt leveret fra bæredygtige forhandlere? Eller indføre et mere økologisk koncept? Samtidig kan man få sparring på, hvordan brug af varme og elektricitet kan optimeres på kontoret.

Der er masser af mulighed for at tænke grøn udvikling og bæredygtighed ind i hverdagen på kontoret. Lige fra hvad der spises over indretningen til brug af energi. Som chef eller medarbejder giver det god mening at overveje og opveje forskellige alternativer. Glem ikke at kunderne fremover vil efterspørge klimabevidsthed i stigende grad. Her kan det være godt at være på forkant på sin egen hjemmebane.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.