En blog om business og pengesager

Skift spor, og gør en mærkbar forskel for svage borgere

0

Dette indlæg indeholder sponsoreret indhold fra de virksomheder, der linkes til.

Du har måske følelsen af at være kørt fast i det evindelige hamsterhjul, der byder dig at udføre et arbejde for et firma, hvis overskyggende formål er at skabe profit. Måske er du træt af at arbejde med udgangspunkt i kapitalistiske idealer, og savner indhold i din hverdag.

Oplevelsen af at gøre en væsentlig forskel for andre medborgere er for mange løn nok i sig selv. Eller i hvert fald gør det besværet værd, når man får mulighed for at interagere med personer, der måske har store udfordringer i sit liv, og som får stor glæde af at kunne komme rundt med sygetransport eller flextrafik.

Du har muligheden for, på overskuelig vis, at erhverve dig kompetencer, der skal til for, at du kan skifte karrierespor i din tilværelse. Hvis jobbet som sygetransportchauffør eller flextrafik-chauffør tiltaler dig, så behøver du såmænd ikke bruge mere end højst 35 dage på at uddanne dig hertil.

Det, som kræves, er, at du gennemfører en kursuspakke. Denne kan se ud på flere måder, men sikkert og vist er det, at du har brug for et BAB-kursus. Der findes BAB-kursus 1, 2, 3 og 4, og de omhandler hver en del af de arbejdsopgaver, der ligger i at være chauffør for besværede borgere, der skal til behandling på sygehuset, genoptræning på den lokale klinik eller af sted til institution om morgenen.

BAB-kursus 1 er et grundkursus, der udelukkende er teoretisk, og som skal bestås ved en multiple-choice-test. Kurset lærer dig de grundlæggende forhold omkring offentlig servicetrafik.

BAB-kursus 2 giver dig kompetencer til at håndtere svækkede personer. Det være sig ældre eller syge mennesker. Dette kursus lærer dig eksempelvis noget om ergonomi i forhold til at løfte og støtte passageren, samt hvordan du håndterer supplerende ilt til passageren.

BAB-kursus 3 lærer dig at håndtere kørestolsbrugere og øvrige fysisk handicappede personer. Dette indebærer, at du skal have et kendskab til elektriske hjælpemidler som en trappemaskine. Både BAB 2 og 3 varer to dage og skal hver bestås ved en certifikatprøve.

Endelig er der et BAB-kursus 4. Dette kursus varer tre dage og er designet til chauffører, der allerede arbejder med offentlig servicetrafik. Kursets formål er at ajourføre disse chauffører. En multiple-choice-prøve skal bestås, før du får dit godkendelsesbevis.

Alt i alt er der et flot udvalg af kursusmuligheder for dig, der har brug for at geare ned i hverdagen og få en tæt en-til-en-kontakt med udsatte borgere, som vil være dig taknemmelige for dit udførte arbejde.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.