En blog om business og pengesager

Spar penge, og bliv bæredygtig med en varmepumpe

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Varmepumper til erhverv har i noget tid været i vækst. Det skyldes i høj grad, at virksomhederne har fået øjnene op for, hvor store besparelser der er at hente på varmeregningen, når man vælger at have en varmepumpe. Samtidig er varmepumper en miljøvenlig løsning, og det er også med til, at flere virksomheder vælger at investere i varmepumper i en verden, hvor miljøet står rigtig højt på dagsordenen. Desuden kan varmepumper til industri som regel indstilles til at køle i stedet for at varme. Det er en egenskab, som rigtig mange kontorer sætter stor pris på i de varme sommermåneder på kontoret.

Optimalt indeklima med en varmepumpe

Når du arbejder på et kontor, drejer det sig ikke kun om at have den rigtige temperatur i lokalerne. Det drejer sig også om at have et sundt indeklima i det hele taget. En varmepumpe giver en naturlig cirkulation af luften i rummet, og varmen fordeles jævnt. Det gør, at alle medarbejderne i et lokale føler sig tilpas – og ikke kun de medarbejdere, som for eksempel sidder lige ved siden af radiatoren.

Når du vælger at investere i en varmepumpe til dine erhvervsbygninger, kan det være svært at vurdere, hvor mange varmepumper der skal til. Det kommer naturligvis an på, hvor stort lokalet er, hvor mange der sidder i det, hvor gamle vinduerne er – og meget andet. Derfor anbefales det, at man tager kontakt til en professionel montør som kinnan.dk og får vejledning, inden man investerer i en varmepumpe.

Luft-til-luft-varmepumpe eller luft-til-vand-varmepumpe?

Den helt store forskel mellem en luft-til-luft-varmepumpe og en luft-til-vand-varmepumpe er, at luft-til-luft-pumpen henter energien udefra og efterfølgende leverer varme indenfor via luften. Luft-til-vand-pumpen tager også energien udefra, men afleder energi og varme indenfor via vand.

En luft-til-luft-varmepumpe vil ofte blive anbefalet til dit sommerhus frem for en erhvervsbygning. Det skyldes, at denne type er bedst egnet til at opvarme mindre bygninger. Derfor er det dog sjældent en god idé at investere i en luft-til-luft-varmepumpe til kontoret, selvom det kan være fristende, da prisen på sådan en pumpe er en del lavere end alternativet.

Luft-til-vand-varmepumper vil være vejen at gå for erhverv. Her er der dog også flere forskellige typer af pumper at vælge imellem, og igen vil den bedste løsning være at tale med en autoriseret montør og sammen vurdere, hvilken løsning der vil være den bedste for jer og jeres virksomhed.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.