En blog om business og pengesager

YES CPH – projektet der sætter fokus på inklusion af flygtninge

0

Der er ikke nogen tvivl om, at flygtningespørgsmålet har fyldt meget i den danske nyhedsstrøm de senere år. I 2015 var der flygtningekrise over hele Europa, og danskerne kunne sidde og følge med hjemme fra stuerne, mens mange tusinde flygtninge krydsede grænsen og vandrede fra syd til nord. Der findes ikke en opgørelse over præcist, hvor mange flygtninge der pt er at finde i Danmark, men i januar 2017 var omkring 10 pct. af den danske befolkning indvandrere. Der er mange forskellige meninger om flygtninges gøren og laden her i landet, men uanset hvad er en ting sikkert – flygtninge kan være lige så søde, solidariske, arbejdsomme og dygtige som du og jeg. Det er netop dette, som det nye koncept YES CPH har valgt at sætte fokus på.

Et nyt og inkluderende koncept

YES CPH er en ny social virksomhed, der tilbyder forskellige serviceydelser udført af flygtninge. YES skal ikke oversættes til ja, som ordet ellers betyder på dansk, men står derimod for ”Young, excellent & social”. Flygtningene bliver rekrutteret i samarbejde med lokale organisationer, der arbejder for flygtninges integration i landet. Deres vision er ikke blot at sørge for veludførte serviceydelser til overkommelige priser, men også at kunne inkludere flygtninge i det danske samfund og på det danske arbejdsmarked. Måden, de gør dette på, er ved at tilbyde praktisk undervisning i blandt andet hygiejne og kultur for at give flygtningene en god start på det danske arbejdsmarked. YES CPH mener, at det er på tide, at verden ikke ser på flygtninge som en belastning, men som mennesker med drømme, visioner og talent, der blot er blevet tvunget til at forlade det liv, de før kendte. Flygtninge bliver ofte fremstillet som problemer og skændsler for samfundet i medierne, og derfor er det vigtigt, at nye virksomheder, som YES CPH, kan gå forrest og fortælle, at flygtninge også har brug for en almindelig hverdag som alle andre.

Hvad kan YES CPH gøre for dig?

Hos YES CPH kan du med fordel gøre brug af forskellige serviceydelser til dit firma i København og omegn. Eksempelvis yder din YES CPH medarbejder arbejde inden for blandt andet køkkenservice, hvor medarbejderen står klar til at hjælpe med at tilberede mad eller tage opvasken. Derudover tilbydes frokost service, hvor medarbejderne står klar til at gøre frokostbordet klar samt klare oprydningen efter dine medarbejderes frokostpause. Dette kan være essentielt, hvis du ejer et stort firma, hvor der ikke er tid til at stille frokost frem selv. Dernæst tilbydes der erhvervsrengøring, hvor dine præferencer bliver imødekommet ved, at du selv er med til at udarbejde en liste over de ting, der skal rengøres i virksomheden. YES CPH er et godt valg, hvis du mangler erhvervsrengøring i København. Når medarbejderne bliver ansat hos virksomheden, er et vigtigt krav, at de er smilende og venlige, og derfor er du også garanteret en behagelig og veludført service, der endda ydes for overkommelige priser.

Solidaritet for vores medmennesker er vigtigt, og derfor er inklusion af flygtninge også en vigtig del i samfundet. Hjælpsomhed, service og accept kan gå hånd i hånd og i en perfekt blanding af servicefordele for dig og inklusionsfordele for flygtninge, er YES CPH et godt sted at starte.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.