En blog om business og pengesager

Sådan slapper du af efter en lang uge på arbejdspladsen

0

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Det er fredag eftermiddag, og en lang uge på arbejdspladsen er forbi. Nu er du træt og trænger til at slappe af. Det moderne arbejdsliv er for mange krævende, og det udfordrer både krop og sind. I denne artikel giver vi dig tre tips til, hvordan du slapper af efter en lang og travl arbejdsuge.  

Efterlad arbejdet på arbejdspladsen

En lang arbejdsdag er forbi, og du er endelig hjemme. Så snart du træder ind ad døren, kigger du på din telefon og ser straks uåbnede e-mails. Hvis det er muligt, så bør du efterlade arbejdet på arbejdspladsen, når du fredag eftermiddag tager hjem fra arbejde. Det betyder, at du bør slukke telefonen eller sætte den på lydløs, så den ikke kan forstyrre dig, når du er kommet hjem. Mange har nemlig en dårlig vane med at tjekke mails og besvare opkald, når de har fri. Alle mennesker fortjener at holde fri og koble helt af, og derfor bør du give dig selv fri, når arbejdsugen er slut. Hvis du ikke kan holde fri i hele weekenden, kan du med fordel afsætte et tidsrum, hvor du svarer på mails og ordner det, der ikke kan vente til mandag. Udover dette tidsrum bør du holde resten helligt, så du kan slappe af og komme ned i tempo.

Glem pligterne

Du kender det sikkert. Det er fredag eftermiddag, og du er lige trådt ind ad hoveddøren derhjemme. Foran dig venter et kaotisk hjem, hvor der trænger til at blive ryddet op, gjort rent og vasket tøj. Derudover venter et gabende tomt køleskab på dig. Du føler sikkert, at du straks må gå i gang med de mange pligter. Hvis du gerne vil slappe af efter en hård arbejdsuge, bør du dog glemme alt om pligterne. Du kan eksempelvis aftale med dig selv, at du klarer pligterne dagen efter. Hvis køleskabet er tomt, kan du tillade dig selv at bestille noget lækker mad udefra. På den måde kan du blot læne dig tilbage på sofaen og nyde, at en lang arbejdsuge er forbi.

Brug tid med familie eller venner

Vores sidste råd er, at du bruger fredag eftermiddag og aften på at slappe af med familie eller venner. Det kan du eksempelvis gøre ved at samle familie eller venner til et lækkert måltid mad. Hvis det skal være ekstra lækkert, kan I lave en hjemmelavet pizza i en pizzaovn. Du kan eventuelt købe ingredienserne i løbet af ugen og lave dejen dagen før, så det er nemt og hurtigt at lave nogle lækre pizzaer. Du kan gøre madlavningen nemmere ved at lade familie og venner lave deres egne pizzaer, så de får netop den, de har mest lyst til. Når I har spist et godt måltid mad, kan I sætte en film på i stuen. I kan eksempelvis lægge madrasser, tæpper og puder ud på gulvet og slappe af med en god og underholdende fredagsfilm. Snart vil du have glemt alt om den hårde arbejdsuge, der ligger bag dig.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.