En blog om business og pengesager

Gode råd til at indrette kontoret

0

Når du har fundet de lokaler, der matcher din virksomhed bedst, kan du begynde at se på indretningen. Dette er et vigtigt aspekt, da det, udover at være funktionelt, også skal få medarbejderne til at føle sig inspirerede og trygge. I denne artikel vil du få inspiration til, hvordan du kan få mest ud af indretningen i netop dine kontorlokaler.

Krav til kontorlokaler

Inden du begynder at søge efter kontorlokaler, er der nogle krav, som du må være bekendte med. Ifølge Arbejdstilsynet skal der være minimum 2,5 meter fra gulv til loft, og gulvarealet skal være minimum 7m2.

Endvidere har Arbejdstilsynet opstillet enkelte krav for personalefaciliteter, som blandt andet omfatter, at det skal være muligt for medarbejderne at kunne låse deres ting inde, der skal være en spiseplads, og der skal være mulighed for opbevaring af medarbejdernes egen medbragte mad.

Her skal du starte

Et stort tomt lokale, der skal fyldes med reoler, skriveborde og kontorstole, kan virke uoverskueligt. Det bedste råd er, at du hele tiden har i tankerne, at kontorlokalet ikke må være overfyldt. Et overfyldt kontor kan virke rodet, hvilket kan have en negativ indvirkning på dine medarbejderes arbejdsindsats.

Det er vigtigt at have gode muligheder for opbevaring, hvilket kan opnås i forskellige former. Afhængig af hvilken virksomhed du er, kan du selv være kreativ og eventuelt inddrage dine medarbejdere, så de føler sig inkluderet. Dette vil med sikkerhed have en positiv effekt på både arbejdsmiljø og medarbejdermotivation.

Varierende arbejdsstillinger

Lige så vigtigt som det er at finde møbler i det rigtige design, lige så vigtigt er det, at medarbejderne har mulighed for at ændre deres arbejdsstilling uafhængigt af hinanden. Varierende arbejdsstillinger kan forebygge ømhed og smerter, hvilket vil resultere i gladere samt mere respektfulde medarbejdere.

Varierende arbejdsstillinger kan imødekommes gennem den rigtige kontorstol samt hæve/sænke-borde. Den rigtige kontorstol vil blandt andet have mulighed for at kunne ændres i højden, variere i sædehældning samt sædedybde. Dette vil give dine medarbejdere mulighed for at tilpasse kontorstolen til netop deres behov. Du kan her læse mereom den rigtige kontorstol for dig.

Inkorporer bevægelse på kontoret

I forlængelse af varierende arbejdsstillinger kan det være en god ide at få bevægelse ind på kontoret. Dette kan opnås ved at sætte printeren eller papirkurven væk fra skrivebordet, så medarbejderen er nødt til at rejse sig op. Det kan endvidere også være en god ide at læse de printede dokumenter et andet sted end ved computeren. Bevægelse og variation i arbejdsdagen resulterer i mere tilfredse medarbejdere.

Indretning af storrumskontorer

Hvis din virksomhed arbejder i storrumskontorer, skal din opmærksomhed først og fremmest være på indeklimaet. Mange mennesker samlet ét sted producerer meget varme, hvorfor en god ventilation er en nødvendighed. Herunder er det en god ide at flytte printere samt kopimaskiner til et andet rum, da disse ligeledes producerer varme.

I storrumskontorer vil der ofte være mere larm, da der er flere mennesker på ét sted. Derfor kan det være en god ide at tænke i fleksible baner fra starten. Der skal være mulighed for, at man kan sidde og fordybe sig i ro. Dette kan eventuelt opnås gennem stillerum, projektrum, café eller lignende.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.