En blog om business og pengesager

Optimer din lagerstyring

0

Det er en stor udfordring i mange virksomheder, at de ønsker at opnå en effektiv lagerstyring, men samtidig vil være hurtige i deres levering og dermed opnå god kundeservice. Men hvordan forbinder man egentlig de to ting bedst muligt?

Har man en virksomhed, er der selvsagt rigtig mange ting, man kan fokusere på. Det er ikke nemt at få det hele, og der må prioriteres, skæres ned, vælges fra og arbejdes hårdt rigtig mange steder.

Har man et stort lager, er der mange ting, man kan fokusere på. Først og fremmest er der de helt praktiske ting, som virker lidt basale, men som selvfølgelig også spiller en stor rolle. Det kan eksempelvis være, om man har de rigtige guldtyper i lageret. Det skal naturligvis passe til den belastning, man udsætter sit lager for.

Fugefri industrigulve giver i mange tilfælde fordele, og derfor vælger virksomheder også at investere i netop disse, selvom det selvfølgelig kræver, at man først lægger en pose penge. Fordelen ved disse gulve er eksempelvis, at de tåler rigtig meget. Det betyder, at man ikke skal gå og frygte, om man taber noget, eller om køretøjer skader gulvene mere, end man allerede er opmærksom på.

Del dit lager op

Det kan være rigtigt effektivt at dele sit lager op i nogle forskellige dele. Det betyder, at man simpelthen fokuserer på tingene hver for sig for at finde frem til, hvor der kan optimeres, og hvor det faktisk går ganske fint i øjeblikket. Det er ikke nødvendigvis så vanskelig en opgave, som det lyder til. Og uanset om man er en børstefabrik, mekaniker eller detailhandel, er det faktisk de samme teknologier, man bruger.

Eksempelvis kan man fokusere på, hvordan man er med på teknologien. Er man klar til næste skridt? Har man det udstyr, som vil være påkrævet for at fortsætte i de kommende år? Derudover kan man fokusere på, hvordan medarbejderne arbejder. Det kan handle om den enkeltes aktivitet, eller hvordan der bliver arbejdet i teams for at nå de ønskede resultater.

Her er det også vigtigt, at man selvfølgelig erkender, hvis noget ikke går godt. Man må ikke lukke øjnene, hvis man opdager problemer. I stedet skal man sørge for at turde at tage fat i dem, så man faktisk kan løse dem. Det kan være at bide i det sure æble, men det er ofte det hele værd.

Hav en klar strategi

Det er naturligvis ganske vigtigt, at man i en virksomhed har en klar defineret strategi. Gør klart for de ansatte, hvad der lægges vægt på, og hvordan resultaterne gerne skal opnås. Sæt nogle mål, men fokuser også på, hvordan I rent faktisk kommer dertil. På den måde føler medarbejderne sig inkluderet, hvilket i mange tilfælde læses ret tydeligt på resultaterne.

Få råd hos dem, du arbejder med

Der er mange gode grunde til at spørge dig til råds hos dem, som er inde i sagerne. Det kunne være dine ansatte, som arbejder nede i detaljerne. Det kunne også være dine leverandører, som måske har brug for en ny løsning, som ikke er kompliceret for dig, men som gør en stor forskel for jer begge i samarbejdet.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.