En blog om business og pengesager

Styrk din karriere ved at få styr på dig selv

0

Der er flere og flere mennesker, der kæmper om de fede jobs, og det betyder også, at man skal have de rette kvalifikationer. Men sandheden er også, at de rette kvalifikationer ikke kun er dine faglige kompetencer og erfaring fra tidligere jobs. Det personlige har nemlig også stor betydning. Du skal have stærke personlige kompetencer, og det er noget, man kan arbejde med hele tiden. Du kan nemlig altid udvikle og styrke dine personlige kompetencer. Det handler om at få styr på sig selv og vise sig fra sin bedste side. Der er mange forskellige måder at komme frem til den bedste udgave af sig selv på, men her kommer et par gode tips, du kan tage med på vejen.

Det mentale er vigtigt at vedligeholde, selvom det ofte glemmes

Det er sjældent, man fokuserer på den mentale sundhed. Det betyder dog ikke, at den ikke er vigtig. Vi oplever i stigende grad, at der er mere fokus på mental sundhed. Det understreger blot, hvor vigtigt det er at have styr på sig selv og sikre, at man arbejder lige så meget for sin mentale sundhed, som man arbejder for sin fysiske sundhed. Der er to sider af den mentale sundhed. Der er den mentale sundhed, der vedrører dit professionelle liv, og så er der den mentale sundhed, der vedrører dit personlige liv. De påvirker i høj grad hinanden, men det kan være nemmere at arbejde med dem hver for sig. Da der er forskellige faktorer, der påvirker dem hver især, kan det også være nødvendigt at sætte dem i forskellige systemer. Det er eksempelvis sundt for dit privatliv, at du ikke bruger mental plads på dit arbejdsliv, når du ikke er på arbejde. Det samme kan gøre sig gældende den anden vej rundt.
Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvad du bør arbejde med, og hvordan du bedst gør det, så kan du finde mere hjælp her.

Det fysiske helbred har stadig meget at skulle have sagt

Selvom det i tiltagende grad bliver vigtigt at tage sig af sit mentale helbred, så må vi endelig ikke lade det fysiske helbred forfalde. Man skal også huske på, at der er flere måder at holde sit fysiske helbred ved lige på. Du skal sørge for at prioritere det i hverdagen. Dit fysiske helbred handler ikke blot om motion, men også om søvn, kost og arbejdsmiljø. Derfor er der rigeligt at tage fat i. Du kan altid starte med det, du føler, der er nemmest at starte med. Om det så handler om at tilføje flere grøntsager i dine måltider, at hæve dit skrivebord, så du kan stå op og arbejde, eller noget helt andet. På et tidspunkt skal du nok nå til at løbe eller cykle ture ofte, når du kommer ind i helt nye rutiner og strukturer. Når du har opnået det, vil du også opleve, at dit liv bliver nemmere at strukturere, og du får mere overskud og tid til at gøre det, du holder af. Det vil naturligvis påvirke din karriere og give dig mod og styrke til at udvikle dig løbende. Om det så er i en bestemt stilling, hvor der er plads til udvikling, eller om du vil søge nye karrieremuligheder, er helt op til dig. Der er masser af muligheder i fremtiden.

 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.