En blog om business og pengesager

Mal væggene, og forny hjemmekontoret

0

Sponsoreret indhold

Mange af os sidder mere hjemme nu og arbejder på grund af Covid-19. Det betyder også, at det er helt essentielt for os at indrette vores hjemmekontorer, så vi bliver så produktive som muligt – og så det er et behageligt lokale at befinde sig i. Vidste du for eksempel, at der er nogle farver, der siges at gøre dig mere produktiv, og at de derfor er gode at have på kontorets vægge?

I denne artikel får du gode råd til, hvordan du maler dine kontorvægge, hvilke farver du skal vælge, og hvad du ellers skal være opmærksom på, når du indretter det mest optimale hjemmekontor.

Farver kan påvirke dit humør og din produktivitet

De fleste af os har sikkert prøvet at gå ind i et rum, hvor farven på væggen har gjort, at rummet føltes mindre og mere trangt. Andre gange har selv den mindste lejlighed føltes stor og rummelig. Det meste af det ligger i væggenes farver – du kan for eksempel få små rum til at virke større, hvis du maler det hele i en hvid eller lys farve, eller du kan trække en endevæg tættere på resten af rummet ved at male den mørkere end de resterende vægges farver.  

Ligeledes kan farver påvirke dit generelle humør. Vidste du for eksempel, at det er en dårlig ide at male sit soveværelse rødt? Det skyldes, at den røde farve får dit blodtryk til at stige, og det betyder, at dine stresshormoner også øges, hvilket resulterer i en dårligere søvn. Ligeledes er der farver, der fungerer bedst på hjemmekontorer. Det kunne for eksempel være den gule farve, hvis du ønsker stimuli og vækst, eller en grøn farve, hvis du ønsker at forstærke din kreativitet.

Sådan maler du en enkeltstående væg

Skal du male en væg på hjemmekontoret i en helt anden farve end de resterende vægge, er det en god ide at anskaffe dig ordentlig malertape. På den måde er du sikret en flot og skarp kant, når du fjerner malertapen igen. En god huskeregel er at fjerne malertapen, mens malingen stadig er våd, hvis du vil opnå det flotteste resultat.    

Inden du går i gang med at male, er det vigtigt, at du har fjernet al snavs fra væggen – eventuelt med grundrens eller malerrens – og det er også vigtigt, at du reparerer eventuelle huller eller ridser i væggen ved at spartle dem over. Derefter begrænser du, hvor meget af væggen du vil male med malertape, så du får en lige kant. Du kan med fordel beholde en hvid kant på fem centimeter, når du maler væggen i for eksempel grøn, så væggen ikke kommer til at virke overvældende.

Indret med friske farver

Foruden at male en endevæg kan du også implementere de grønne og gule farver i indretningen på dit hjemmekontor. Det kunne være i form af en gul lampe – eller måske skal du overveje at male dit skrivebord i en flot mørkegrøn? Du kan også invitere hyggen indenfor og købe nogle gule puder eller investere i nogle grønne planter, der gør kontoret mere hyggeligt og hjemligt.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.