En blog om business og pengesager

Praktikanter kan være guld værd for din virksomhed

0

Når virksomheder tager praktikanter ind, kan man kun tale om en win-win. Praktikanten får en masse erfaring, og virksomheden får et ungt menneske, der kan komme med nye perspektiver på tingene og samtidig kommer med en helt opdateret uddannelse. Praktikanter ynder at yde det bedste, de kan, fordi de gerne vil have en god udtalelse eller måske endda et jobtilbud, men mest af alt fordi det er sådan, de rykker sig. Hvis I som virksomhed blot tør at give praktikanten ansvar og udfordringer, kan I altså få et rigtigt godt samarbejde, og praktikanten vil være en investering i virksomhedens fremtid.

Få fat i den rette praktikant

Du kan søge en praktikant på samme måde, som når du søger en hvilken som helst anden medarbejder. Når du slår en jobannonce om en praktikplads op, har alle mulighed for at søge, og du kan finde de bedst kvalificerede. Jobopslaget bør indeholde information om, hvilke arbejdsområder praktikanten skal varetage. Desuden er det vigtigt at skrive længden af praktikperioden, det ugentlige antal arbejdstimer, og selvfølgelig om der er tale om en lønnet eller ulønnet praktikplads. For at få flest mulige kvalificerede ansøgninger, skal du selvfølgelig også skrive, hvilke kompetencer praktikanten skal have, og måske endda hvilke uddannelser I forestiller jer, praktikanten går på. Ved samtalerne skal du som arbejdsgiver huske, at når du har med praktikanter at gøre, har de typisk ikke den helst store erhvervserfaring, og derfor kan du med fordel blot se på deres uddannelse og kvalifikationer.

Udfordringer og ansvar

Praktikanter er helt nye og grønne og ser måske nye måder at løse problemer på. For at udnytte disse kompetencer skal praktikanten have ansvar for en række arbejdsområder samt udfordres, så han eller hun kan udvikle sig. Det er helt sikkert værd at få en masse gode idéer frem i lyset, så jo mere I involverer praktikanten, desto større udbytte får begge parter. Da alt er meget nyt for praktikanten, kan det være med til at skabe overblik, hvis der udarbejdes en struktureret arbejdsplan og en mentor, som praktikanten kan spørge til råds. Mentoren kan stå til rådighed, hvis praktikanten er i tvivl eller har spørgsmål i forhold til arbejdsopgaverne eller fremtidsplaner, men det kan også blot være i forhold til at spise frokost sammen og skabe et netværk på arbejdspladsen.

Praktikanter begejstrer

De fleste praktikanter gør så godt et stykke arbejde, at virksomhederne er meget begejstrede for dem. Blandt de virksomheder, der bruger praktikanter, vil cirka tre fjerdele af virksomhederne varmt anbefale andre danske virksomheder at bruge praktikanter, fordi de selv har været yderst tilfredse. Faktisk er det kun to procent af virksomhederne, der i meget lav grad vil anbefale andre at bruge praktikanter. På nogle af de økonomiske og handelsorienterede uddannelser er det op imod 70% af et hold, der får tilbudt fastansættelse efter endt praktikperiode. Med praktikanter kan virksomhederne altså teste potentielle nye medarbejdere, ligesom at praktikanterne opbygger erhvervserfaring og faglig kunnen.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.