Snyder din virksomhed Skat, uden du ved det?
I starten af 2018 blev det offentliggjort, at små og mellemstore virksomheder hvert år snyder Skat for rigtig mange penge – 7,2 milliarder kroner helt præcis. Hvordan kan det lade sig gøre, tænker du? Skatteadvokat Eduardo Vistisen mener, at de mange penges snyd skyldes, at kontrollen af de små og mellemstore virksomheders bogholderi og regnskab er alt for vag nu til dags. Han mener, at der for 10 år siden var væsentligt strengere kontrol, idet vi i dag kun tjekker godt og vel 14% af, hvad vi gjorde dengang. Med andre ord får de små og mellemstore virksomheder faktisk kun besøg én enkelt gang hver 25. år. Det såkaldte skattegab opstår derved lettere end nogensinde før, og beregninger viser, at det er på mindst 22,8 milliarder nu, hvis alt regnes sammen. Bidrager din virksomhed til dette skattegab? Måske ubevidst. Læs mere her og bliv klogere på, hvordan I undgår at komme i klemme.
Mere effektiv skattekontrol
Mere effektiv skattekontrol er muligvis noget, vi kommer til at opleve i fremtiden. Det gør vi i hvert fald, hvis det står til Kent Damsgaard, som er direktør i Dansk Industri. Han mener nemlig ikke, at de små og mellemstore virksomheder snyder Skat med vilje – i hvert fald ikke størstedelen af dem. For naturligvis findes der virksomheder, der helt og holdent er ude på at snyde i skat, og dem vil kontrollen hurtigt fange. Men de, der ikke ved bedre, kan muligvis reddes med oplysning og større viden om, hvordan det hele fungerer. Dog har Dansk Industri før udtalt, at skattereglerne skal forenkles, samt at indberetningen bør foregå automatisk. Synes du også, at det er svært at finde rundt i alle reglerne? Det er der heldigvis råd for.
Bogholderi og regnskab gjort nemt
Det kan imidlertid være rigtig svært at holde styr på det hele, hvis man har en lille eller mellemstor virksomhed. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage et eller flere kurser inden for området, og dette kan I for eksempel gøre ved Opkurser.dk. Ved Opkurser.dk kan du og dine medarbejdere nemlig tage kurser inden for blandt andet bogholderi og regnskab. I kan tage kurserne enkeltvis eller som en del af en uddannelse, og de retter sig til alle i virksomheden, der har med bogholderi eller regnskab at gøre. Efter endt kursus får I et kursusbevis, og tager I 5 kurser inden for en periode på 2 år, fungerer det faktisk som en hel uddannelse.
Hvad kan I for eksempel tage kursus i, tænker du måske? Et eksempel på et kursus er ”Aktuel Moms 2018”, og især dette kursus kan være en god idé at tage, grundet den nye EU-momsreform, der er på vej. Kurset lærer dig om momsområdet, som det er nu, og det forbereder dig også på, hvad du og firmaet kan forvente i næstkommende lange periode. Der er både fokus på danske og internationale momsforhold, og I vil blandt andet blive klogere på den nye EU-reforms betydning for handel over landegrænser. Herudover opnår I viden omkring styresignaler, lovregler, domme, afgørelser og meget mere. Slutteligt har kurset fokus på generelle risikoområder inden for momsområdet – noget der i den grad kan redde din virksomhed på sigt.
Nemmere regler
DI mener som nævnt, at reglerne skal forenkles. Ellers kan det ganske enkelt ikke forventes, at det bliver bedre. Reglerne er for svære at forstå, og de skal fremadrettede være så enkle, at der ikke længere er nogen undskyldning for ikke at leve op til dem. Lettere regler vil både komme lovlydige virksomheder, der ønsker at gøre det rigtige, men også de tyvagtige virksomheder, der med vilje forsøger at snyde vil få væsentligt sværere ved det. Der er altså et utal af gode grunde til at forenkle reglerne. Indtil det sker, kan du og din virksomhed dog blive nødt til at sætte jer ind i, hvad der er op og ned.