En blog om business og pengesager

Frisk indeklimaet på kontoret op med grønne planter og blomster

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vil du skabe de optimale forhold for dine medarbejdere og sørge for, at de producerer optimalt? Så er det vigtigt, at du indtænker indeklimaet på kontoret. Kontoret skal selvfølgelig indrettes, så det er funktionelt og med funktionelle møbler. Møbler, som kan justeres, så medarbejderne kan regulere dem efter deres højde, drøjde og arbejdsposition. Det er altså rigtig vigtigt at tænke på kontorets og de forskellige rums funktionalitet og indretning samt på møblernes udseende, sammensætning og ergonomi. Det har stor betydning for medarbejdernes velvære og produktivitet.

Det er også rigtig vigtigt at skabe en god ventilation og cirkulation af luft. Der skal tænkes i regelmæssig udluftning – også selvom du er så heldig at have fx et genvex-anlæg. Ydermere har planter og blomster en meget god effekt i forhold til luften indenfor. De renser nemlig luften for kemiske stoffer og ilter de lokaler, de står i. Alle planter har denne effekt, men går du efter nogle specifikke planter, som har ry for at være særligt effektive og endda er nemme at holde, kan du med fordel vælge planter som Svigermors Skarpe Tunge (eller Bajonetplanten), Fugleredebregner eller Hawaiiblomster.

Luften forbedres, og det er smukt at se på

Der er mange flotte og smukke planter og blomster at vælge imellem. Går du efter en af ovenstående planter, som er nemme at holde, kan du være sikker på at forbedre indeklimaet væsentligt. Ud over denne forbedring af luften på kontoret, får alle dine medarbejdere også noget smukt for øjet og noget skønt at dufte til. Du kan stå for jeres planter selv, men du kan også vælge at lade et firma stå for det. Der er mange rengøringsfirmaer, der også passer blomster, vander, vender og plukker dem. Så behøver I ikke tænke på det.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du en gennemført temafest

Udenfor har du måske også mulighed for at ændre lidt på græsplænen, på bedene, i rabatterne eller i kummerne. De vilde sorter såsom vilde sommerblomster og engblomster har fået trange kår i dag. Vi mennesker optager rigtig megen plads og bygger og dyrker rigtig megen jord omkring os. Det giver trange kår til både planter, blomster og insekter. Det siges, at fx bien er ved at forsvinde og dermed også den honning, mange af os er så glade for. Derfor er det blevet meget moderne at give mere plads til naturen i vores genskabning af natur- og kulturlandskaber.

Frøblandinger til græsplænen eller dine bede

Med forskellige frøblandinger fra Nykilde kan du hjælpe naturen lidt på vej og også skabe mere liv for insekterne. Det giver også dine medarbejdere et godt indtryk af, at her gør vi noget for naturen og miljøet ved en så simpel ting som at så vilde frø. Du kan sprede frøene på græsplænen, i bedene eller i kummerne og få et livligt og vildt look uden for dit kontor. Er du så heldig, at du har en hel eng, kan du sprede frø her og få en smuk og blomstrende natureng.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.